Van'da ilk 'tam açılı göz anjıyo cihazı' hizmet veriyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi aldığı son teknoloji 'Tam açılı göz anjıyo' cihazı hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Göz Hastalıkları Anabilim Başkanlığı bünyesine  alınan göz anjio cihazı geniş açı sistemi ile yaklaşık 150 derece'ye kadar görüntü alabiliyor. Van ve çevre illerde bir ilk olan cihaz geniş açılı görüntüleme sistemi ile damar hastalığı, şeker hastalığı, damarlarda oluşan çeşitli  hastalıkları görüntüleyerek hızlı ve rahat bir şekilde tanı  konuluyor. 

Cihaz alınmasıyla birlikte hastaların il dışına çıkmasının önününe geçtiğini belirten Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Doçent Doktor Erbil Seven, "Cihazın özelliği geniş açı görüntüleme sisteminine sahip olmasıdır. Yaklaşık 150 derece’ye kadar görüntü alabilen cihaz, retina görüntüsü de alabilmektedir. Fundus fotoğraf çekilebilen cihaz Van’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Geniş açılı görüntüleme sistemi ile bir çok hastanın teşhisi rahatlıkla koyabilmekteyiz. Daha öncesinde hasta teşhisi koymakta zorlanıyorduk. Bu cihaz sayesinde hasta artık hastaları dışarı çıkmasınsının önüne geçmiş olduk" dedi.

Aldıkları cihazla poliklinik ve  zorlu cerrahi müdahalenin yapıldığı, hastaların ise il dışına sevklerinin azaldığını belirten Yüzüncü Yıl Üniversitesi  Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi  Doçent Doktor  Haluk İliklerden, "Hastanemizde başkanlığımız tarafından Van ve çevre illerden sevk edilen üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin verildiği ileri tedavi uzman hekim ve bilir kişi görüşü gerektiren akademik olarak daha üst düzeylerde değerlendirmelerin gerektiği zorlu göz vakalarına  hizmet ediyor. Tedavi edilir, poliklinik hizmeti, hem de cerrahi hizmetin yapıldığı bir ünitedir" ifadelerini kullandı.

Göz hastalıkları konusunda kendi içinde branşlaşarak  Van ve çevre üzerindeki  sağlık hizmetlerinin tamamını verdiklerini belirten İliklerden, "Bu hizmeti verilebilmek için tabii ki son teknoloji cihazların büyük bir önem bulunmakta bu anlamda ilimizde ve çevre illerde bulunmayan bir göz anjıyo cihazını ülkemize kazandırmakla mutluluğunu yaşıyoruz. Tam açıyla görüntü alabilmesi ile de özellikle gözdeki damar hastalığı tanısı koymada, şeker hastalığına bağlı, damarlarında oluşan hastalıkların tanısını koymada ve buna benzer hastalıklarda hekimlerimizi yönlendirecek güzel bir teknolojik bir cihaz. Bu cihazın iki bio mikroskopla, bir görüntüleme cihazını da ünitemize kazandırılmasıyla il dışında olan hasta sevklerinde azalışı şimdiden görmekteyiz. Hastalarımızın bütün tedavilerini üstlenen hocamalarıma teşekkür ederim" diye konuştu.

Bakmadan Geçme