Van'da Bocce Aday Hakem Kursu Tamamlandı

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle Van'da iki gün boyunca süren Bocce aday hakem kursu yapılan sınavla sona erdi.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bocce Van İl Temsilciği işbirliğinde düzenlenen Bocce Aday Hakem Kursu büyük ilgi gördü.

İki gün boyunca süren Bocce aday hakem kursu yapılan yazılı sınavın ardından sona erdi.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İpekyolu Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda 17 Aralık 2021 tarihinde başlayan ve iki gün süren aday hakem kursu, adayların sınava girmesinin ardından tamamlandı.

Kursiyerler, Uluslararası Bocce Hakemi ve Bocce Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mutlu Berik'in katılımlarıyla uygulamalı ve teorik yapılan eğitimlerin ardından aday hakemliğe adım attılar.

Hakem kursu hakkında bilgiler veren TBBDF Van İl Temsilcisi Muttalip Demir, "Van spor tarihinde ilk defa Bocce branşında hakem kursu açıldı. Kursa Van ve çevre illerden başvurular yapıldı. Şartları taşıyan kursiyerlerimiz iki gün süren eğitimlerimize katıldılar. Eğitim sonunda ise sınava giren kursiyerlerimiz aday hakem olmayı elde ettiler. Hakem sayımızın artmasıyla birlikte faaliyetlerimizinde artması söz konusu olacak. Kursiyerlerimize hakemlik hayatlarında teşekkür ediyorum" dedi.

Demir, kursa katkılarından dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir, İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Sancar, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek'e teşekkür ederek, TBBDF Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve MHK Üyesi ve Eğitmen Mutlu Berik'e katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Başarılı olan hakemlerin önümüzdeki günlerde il organizasyonu Bocce müsabakalarında görev alabilecekleri kaydedildi.

Bakmadan Geçme