Van'da bir köye operasyon düzenlendi

Van'ın Erciş ilçesi Yankıtepe mezrasındaki bir ahıra saklanan 2 şahıs Van il emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

 

Gece saatlerinde başlayan çalışmaların içerğinde ise; Örgüt mensubu polis ekiplerini gözetledi ve biri sızmaya çalışırken Van il Emniyet müdürlüğü tarafından fark edildi. Akabinde İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte bölgeye İHA/SİHA ve zırhlı araç yönlendirildi. Gece saatlerinde Van'ın Erciş ilçesinde bir ahıra saklanan 2 örgüt mensubu karşılıklı çatışma sonrasında etkisiz hale getirildi.

Gece saatlerinde bir örtgüt mensubu ekipleri gözetledi ve sonrasında ise; Van'ın Erciş ilçesi Yankıtepe mezrasındaki bir ahıra saklanmaları üzerine köyde bulunan vatandaşlar güvenli bölgeye götürüldü. Akabinde iki kişi etkisiz ilan edildi.

Emniyet Açıklamasında; "Örgüt mensuplarının olası geçiş güzergahlarına Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15.04.2023 günü akşam saatlerinde fotokapan yerleştirilmesi esnasında silahlı bir örgüt mensubunun dürbünle ekiplerimizi gözetlediği, başka bir örgüt mensubunun ise sızma girişiminde bulunduğunun fark edilmesi üzerine teslim ol çağrısında bulunulmuş ve İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte bölgeye İHA/SİHA ve zırhlı araç yönlendirilmiştir. Teröristlerin kaçarak Erciş ilçesi Yankıtepe mezrasındaki bir ahıra saklanmaları üzerine köyde bulunan vatandaşlarımızın zırhlı araçlarla güvenli bölgeye tahliye edilmesinin ardından 16.04.2023 günü sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi.

Teslim olmaları yönünde yapılan çağrılara yine silahla karşılık veren örgüt mensupları Özel Harekât Şube Müdürlüğümüzün başarılı operasyonu neticesinde üzerlerinde bulunan 2 uzun namlulu silah, çok sayıda el bombası, 1 adet Glock marka tabanca, susturucu ve bu silahlara ait mühimmatlarla birlikte etkisiz hale getirildi.. Yapılan incelemelerde etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarından birinin terör arananlar listesinde MAVİ kategoride bulunan -sözde Serhat Eyalet Sorumlusu- S.A. ve O.A. olduğu anlaşılmıştır."denildi. vangazetesi

Bakmadan Geçme