Van'da bir ilkokulda dans rezaleti!

Van'da bir ilkokulda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde erkek çocukları mezdeke müziği ile dansöz gibi oynattılar.

Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okulu olan İnci Kefali İlkokulu'nda tepki çeken görüntüler yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir dans gösterisi düzenlendi.

Düzenlenen gösteride 4 erkek çocuğun bellerine zil takılıp, mezdeke müziği ile dansöz gibi oynatıldı. Görüntüler ulusal basında da yer alırken, sosyal medyadan tepki yağdı.

Uzmanlar ise 'erkek çocuğunun beline zil takıp, kıvırta kıvırta göbek attırmak da nedir?' tepkisinde bulundu.

SIRADAN BİR ÇOCUK GÖSTERİSİ DİYEREK Mİ SAHNEYE ÇIKARTILDI?

Konu üzerine bir açıklama yapan Ünlü Klinik Psikolog, Çocuk ve Aile Terapisti Müjde Yahşi: "Erkek çocuğun yaratılışı ve kız çocuğun yaratılışı farklıdır. Erkek çocuk yaratılışı gereği daha eril özelliklere sahiptir. Erkek çocuğunun beline zil takıp, kıvırta kıvırta göbek attırmak da nedir?

Cinsel kimlik gelişimi; çocuğun kendi cinsiyetinin fiziki ve sosyal olarak farkına varması, cinsiyet normlarına göre hareket etmesi gibi olguların bütününü kapsar. Cinsel kimlik, yönlendirme ve eğitimle şekillenir.

Ergenlik öncesi çocuk beyninde hızlı değişimler meydana gelir. Bu değişim beyindeki nöronal sistemle ilgilidir. Yani çocuğun alışkanlıkları, sosyal çevreye duyarlılığı, muhakeme algısı, karar mekanizması ve duygularını yönetebilme gibi tüm insani becerilerle ilgili beyindeki sorumlu alan budanma için son hazırlıklarını yapar.

Zil takıp mezdekede oynatılan bu yavrularımız, sıradan bir çocuk gösterisi diyerek mi sahneye çıkartıldı şimdi?" tepkisinde bulundu.

Görüntüler ile ilgili Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ne karar vereceği ise merak ediliyor. vanhavadis

Bakmadan Geçme