Van'da AFAD Personeli ve Gönüllülere Teşekkür Belgesi

Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgelerinde sel felaketinde görev alan AFAD ve UMKE görevlileri ile gönüllü kuruluşların temsilcilerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gönderdiği teşekkür belgeleri Vali Mehmet Emin Bilmez tarafından takdim edildi.

KaradenizAkdeniz ve Ege bölgelerinde sel felaketinde görev alan AFAD ve UMKE görevlileri ile gönüllü kuruluşların temsilcilerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gönderdiği teşekkür belgeleri Vali Mehmet Emin Bilmez tarafından takdim edildi.

AFAD Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen programa katılan Vali Mehmet Emin Bilmez, afete maruz kalanların yardımına koşanların, gösterdikleri fedakarlıkla ülkedeki kardeşlik duygusunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Akdeniz ve Ege bölgelerinde orman yangınları, Karadeniz bölgesinde sel felaketleriyle onlarca insanın yaşamını yitirdiğini, yerleşim yerlerinin ciddi zararlar gördüğünü belirten Vali Bilmez, "2011 Van depreminde nasıl ki tüm Türkiye bizim yardımımıza koştuysa, Van da bu bölgelerimizin yardımına koştu. Ekiplerimiz, belediye araçlarımız ve gönüllülerimiz bölgeye giderek çalışmalara destek verdi. " dedi.

Kaymakamlıkların, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının "Acılar paylaşıldıkça hafifler" sloganıyla başlattıkları kampanyalarla afet bölgesindeki vatandaşlara destek verdiğini, yardımda bulunduğunu aktaran Vali Bilmez, şöyle devam etti:

"Bugün arama kurtarma faaliyetinde fiilen yer alan arkadaşlarımıza İçişleri Bakanımızın teşekkür belgeleri, kampanyaya destek veren kurum ve meslek odalarımıza da Van Valiliği olarak şükranlarımızı ifade eden bir belge veriyoruz. İyilik yaparken bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerekir ama, böyle güzel işleri yapan insanların takdir edilmesine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Çünkü bu yardım tırları gidince üzerinde sadece Van yazıyordu. Aynı bayrağın altında yaşadığımızı, kardeş olduğumuzu bu yardımı yapanlar herkese gösterdi. 2011 Van depreminde Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar geldi. Belki de en anlamlı yardım, Trabzonlu bir çocuğun kumbarasındaki parayı Van'a göndermesiydi. Burada önemli olan o sıkıntıyı paylaşabilmektir. "

Program katılımcıları belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme