Van TSO Başkanı Kandaşoğlu, adliye önünde nöbet tutuyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini beyaz listeyle kazanan Zahir Kandaşoğlu, yapılan itirazlar nedeniyle tüccar ve esnafın iradesine sahip çıkmak için adliye önünde nöbet tutuyor.

Seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendiren Zahir Kandaşoğlu, seçim kurulunun mavi liste itirazlarını kabul ederek, sarı ve beyaz listenin itirazlarını değerledirmeye almamasından dolayı adliye önünde açıklama yapmak istedi.

Kandaşoğlu ve beraberindeki onlarca esnaf ve tüccar ile adliye binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale ederek, açık alanda açıklama yapmalarına izin verilmedi.

Kandaşoğlu ve beraberindekiler seçim ofisine geçerek basın açıklaması yaptı.

Kandaşoğlu, "Mücadelesiz hiçbir şey olmaz, mücadeleyle her şey olur! İnşallah bu kirli oyun bozulacak,hak yerini bulacak kimsenin şüphesi olmasın biz hak hukuk için yola çıktık, niyetimiz tertemiz,içimiz dışımız ayna gibi tek amaç hizmet. 19 meslek Beyaz Grubu adına mücadelelerine devam" açıklamalarında bulundu.

 

Böyle giderse bu şehirde iş insanı kalmayacak

Seçim ofisinde yaptığı açıklamada Van Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunduklarını belirten Kandaşoğlu, “20 firmamızın imzasıyla suç duyurusunda bulunduk.  Nace kodları üzerinde oynanan oyunların tamamını belgeler haline getirip suç duyurusunda bulunduk. Van TSO’nun 7/24 saat esaslı olarak açık olduğunu, esnaf ve tüccarların nace kodlarını üzerinde oyun oynadıklarını hepsini tek tek yazmışız. Haftalarca bu durumla ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu Ticaret Bakanlığına bildirdik, acilen bu sorunların çözülmesi konusunda ricada bulunduk. Altı aydan bu yana bu ilin ticaretine yakışmayan bir sorun yaşadık. Bu şekilde devam ederse, bu kentte hiçbir iş insanı kalmayacak, size söz veriyorum, benim 20 grubum var, bu sorun böyle devam ederse o odadan 20 firmamım kaydını alacağım. Bu şekilde haksızlık olursa Van’dan tüm firmalarımı Ankara veya İstanbul’a alacağım. Böyle çirkef, böyle sahtekar, tüccarına ve esnafına yakışmayan hal ve hareketler sergileyen böyle bir odanın üyesi olmak istemiyorum ifadelerini kullandı.

20 bine yakın belge düzenledi

 

5 bin oy kullanılan Van TSO seçimlerinde 20 bine yakın yetki belgesi dağıtıldığını söyleyen Kandaşoğlu, "Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Yönetim kurulu üyeleri ve Genel Sekreteri bu odada bir düzenek kurarak, 20 bine yakın iç çeşit yetki belgesi dağıttılar. Biz bunu itiraz ettik, bunu kamuoyu ile paylaştık, 5 bin oy kullanılacak ama 20 bine yakın yetki belgesi dağıtıldı. Devlerimizin düşmana karşı tasarladığı insansız hava uçağı gibi Van TSO mevcut yönetimi de bu şekilde insansız bir cihaz yaratmış, bu nu da seçim günü kendi aracında yakaladık ve görüntüleri elimizde. Kara kutu yanındaydı, biz fark edince kaçtı gitti, bunun planı ben eğer seçimi kaybedersem piyasada çok belge var, bu belgelerin piyasaya bu kadar çok verilmesinin nedeni buydu, bir itiraz etme sistemi kurdu, itiraz etti ve sonuçta istediği gibi çıktı. 19 meslek grubunda 5 renkte yarışan Van TSO seçiminde iki grup galip geldi, biri mavi biri de beyaz. Beyaz 10 grup aldı, mavi ise 9 grup aldı. Maalesef mavi liste 9 grup almayı hazım edememiş, ciddi bir şekilde harekete geçmiş ve itirazda bulundu, itirazın nedeni de çok çeşitli yetki belgeleri kullanışmış. Biz altı aydan beri bütün yazışmalarımızla ortaya net bir tavır koyuyoruz, Van il seçim kurulu ve Ticaret Bakanlığına tüm belgelerimizi atmışız, delilli bir şekilde yanımızda yer alıyor bu bilgilerdiye konuştu. 

 

Bakmadan Geçme