Van Miletvekili aday adayı Veysel Ürüm, Genel Merkeze 25 sayfalık rapor sundu

Van genelinde tüm partilere başvuran 200'e yakın aday adayının içinden sadece 8 kişiyi meclise gönderecek olan seçmen, 14 Mayıs'ta kararını verecek. Milletvekili aday adaylığı sürecinde kuşkusuz kamuoyunda ne fazla öne çıkan, merak edilen ve konuşulan isim Veysel Ürüm oldu.

Vanspor FK İkinci Başkanı olan başarılı iş insanı Veysel Ürüm, siyasi parti gözetmeksizin gençlerin ve iş dünyasının oyunu alabilecek bir aday olarak görülüyor.

Veysel Ürüm’ ün, “Türkiye’ nin Yeni Yüzyılında Van’ a Siyasi, Ekonomik ve Stratejik Bir Bakış” başlıklı kapsamlı bir rapor hazırladığı ve AK Parti Genel Merkezine sunduğu belirtiliyor. Ürüm tarafından hazırlanan 25 sayfalık rapor,

Van Sosyo-Demografik Yapısı, 

İstihdam ve Kalkınma,

Tarım ve Hayvancılık

Bölgesel Kalkınma ve Demokrasi

Van Geleceğin Sınır Şehri

Gençleri Koruyalım

Van ve Siyaset

Öncelikli Projeler başlıklarından oluşuyor. 

Aktif genç nüfusun merkeze alınarak, Van’ a ve bölgeye bir projeksiyon tutan rapor bir dizi çözüm önerisi de sunuyor. Özellikle gençlere yönelik değerlendirmeler ve projeler raporda dikkat çekiyor. 

Ürüm’ ün adaylık süreci ile birlikte bir içinde akademisyenlerin de olduğu bir  “Danışma ve Eylemsellik” kurulu oluşturarak raporu kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. 

AK Parti’ de aday adaylığı sürecinde farklı bakış açıcısı ve yaklaşımıyla dikkatleri üzerine çeken Ürüm’ e listede yer verilip verilmeyeceği merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme