Van Hentbolcular 26. Ramazan Demirci Turnuvasına damga vurdu!

Antalya'nın Alanya İlçesinde 6 gün süren '26. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası'na Vanlı Hentbolcular Türkiye üçüncülüğüyle turnuvaya damga vurdu.

VAN HAKİMİYET GAZETESİ - ÖZEL

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alanya Belediyesi ve Türkiye Hentbol Federasyonu’nun iş birliği ile 4-9 Tammuz tarihleri arasında düzenlenen 26. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası sona erdi. 


Alanya Milli Egemenlik Stadında yapılan turnuvaya 48 takımdan 650 sporcu katıldı. Sporcuların yanısıra sporseverler de turnuvaya büyük ilgi gösterdi. Turnuvanın son gününde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Turnuvaya Van'dan katılan sporcular 2006 doğumlu gençler kategorisinde üçüncülük, 2004 doğumlu büyükler kategorisinde de Türkiye üçüncülüğü elde ederek, Van'a 2 kupa kazandırmanın mutluluğunu yaşadılar.
Turnuva sonrası açıklama yapan Van Hentbol Takımı Antrenörü Müslüm Karaboğa, Türkiye genelini kapsayan ve 48 takımın katıldığı turnuvadan Van'a kupa ve madalya ile döndükleri için mutlu olduklarını ifade etti.

26. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası
Van'da Hentbol branşında alt yapı çalışmalarını genişlettiklerini ve artık Van'da bir Hentbol alt yapısı oluşturduklarını belirten Karaboğa, "Hentbol liglerinde mücadele eden takımlarımızda neredeyse tamamı artık Vanlı sporcularımızdır. Özverili bir çalışma gerçekleştirerek, bu sorunu ortadan kaldırdık. Bu turnuvayada tamamı Vanlılardan oluşan bir takımla sahaya çıktık. Zorlu rakiplerimiz vardı. Sporcularımız ellerinden geleni yaptı. Sahada iyi bir mücadele verdiler. Sonucunda ise 2 ayrı kategoride üçüncülük elde ettiler. Ben sporcularımı tebrik ediyor, Hentbol branşına verdiği büyük desteklerden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç'a ve Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir'e teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

26. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası
Turnuva, derece elde eden sporculara kupa ve madalyalarının verilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme