Van Denizi Bisiklet Festivali renkli görüntülerle başladı

Van Denizi Bisiklet Festivali renkli görüntülerle başladı. Türkiye'nin en iyi rotası olarak değerlendirilen, Van Gölü çevresini kapsayan bisiklet festivaline 3 ülke ve 81 ilimizden 250'yi aşkın sporcu 7 günde 450 kilometre pedal çevirecek.

Van Gölü havzasının değerlerinin ön plana çıkartılması, gölün kirlenmesine ‘Dur’ diyebilmek ve havza koruma eylem planı ve uygulama programına katkı sunmak için Büyükşehir Belediyesi, organizesinde, Van Gölü Aktivistleri Derneği işbirliği ile düzenlenen 4. Van Denizi Bisiklet festivali Van Kalesi Atatürk Kültür parkından start aldı.

'Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın' sloganıyla düzenlenen 'Van Denizi Bisiklet Festivali', göldeki kirliliğe dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Çevre belediyelerinin de destek verdiği ve 21 Ağustos'a kadar sürecek olan festivalde İran, İtalya, Almanya ile 81 ilden yaklaşık 250 sporcu 450 kilometrelik Van Gölü çevresinde pedal çevirecek.

Sağlık koşulları elverişli olan herkesin bisikletiyle 21 Ağustos’a kadar kamp alanlarından katılabileceği festivalde sırasıyla Edremit, Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Bitlis, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye, Tuşba ilçeleri gezilecek. 450 kilometrelik yol ağında bisikletli gruplara sağlık, güvenlik ve teknik anlamda destek verilecek. Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Ahlat, Erciş ve Tuşba sahillerinde kamp alanları oluşturulacak.

Bakmadan Geçme