Van Büyükşehir'den özel çocuklara Akdamar Adası Gezisi

Van Büyükşehir Belediyesince 'Özeliz Her Yerdeyiz' sloganıyla düzenlenen yaz etkinlikleriyle özel gereksinimli çocuklar ve aileleri Akdamar Adası'nı gezdi.

Özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yaz etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda Tarihi Akdamar Adası’nı gezen aileler, tarihe yolculuk yaptı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle belirlenen noktalardan alınan özel gereksinimli çocuklar ve aileleri, Edremit Marinaya getirildi. Burada belediyeye ait deniz otobüsleri ile Akdamar Adasına taşınan aileler, tarihi adayı gezerek unutulmaz bir gün yaşadı. Aileleriyle bol bol fotoğraf çektiren özel gereksinimli çocuklar, yapılan etkinliklerden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Her hafta farklı engel grubundaki vatandaşların katılımıyla devam edecek olan etkinlikler yaz ayları boyunca devam edecek.

Bakmadan Geçme