Van Bölge Hastanesinde randevular bir yıl sonrasına veriliyor

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde endoskopi ve kolonoskopi sırası alamayan vatandaşlar isyan etti.

Türkiye'de sağlık alanında son yıllarda dev yatırımlar yapılırken, Van ve bölge illerine hitap eden bölgenin sağlık üssü S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalar randevu bulamamaktan şikayetçi.

AK Parti hükümetleri döneminde bir çok alanda devasa yatırımlar yapılırken, Van'da da bölgeye hitap eden hastane hizmete alındı. Hizmete girdiği günden bu yana ismi sıkça 'hizmet verememekle anılan' Van Bölge Eğitim ve Araştırması son günlerde adı randevu skandalıyla gündeme geliyor.

Rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye başvuran hastalara, endoskopi ve kolonoskopi tedavisi için bir yıl sonraya randevu veriliyor. 

Van'da yıllardır süren randevu sorununun Eylül ayında göreve gelen Başhekim Remzi Sarıkaya ve Sağlık İl Müdürü Muhammed Tosun ile çözüm beklerken, randevu problemi çıkmaza girdi.

Rahatsızlığı nedeniyle 3 Nisan 2023 tarihinde hastaneye başvuran hasta, "doktorların rahatsızlığım nedeniyle müdahalenin yapılması gerektiği söyleyerek endoskopi ve kolonoskopi sırası için yönlendirdiler. Randevu oluşturmak için gittiğimde şok yaşadım. Eylül ve Ekim ayları için randevu oluşturabileceklerini söylediler. Tedavim şart ise neden bu kadar uzun bir süre veriliyor. Değerli devlet büyüklerimizden konu hakkında yardım bekliyoruz" dedi.

Gazetemizin konu hakkında ulaşmaya çalıştığı İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun ise, dönüş yapacağını belirterek telefonda herhangi bir bilgi aktarımında bulunmadı. 

 

 

Bakmadan Geçme