Van AK Parti'de 'Siyaset Akademisi Kadın' başlıyor

AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 'Siyaset Akademisi Kadın' programı başvuruları başladı.

VAN HAKİMİYET - ÖZEL

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı gün olan 5 Aralık'ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim programına katılacağı 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolun'da Siyaset Akademisi' programı başvuruları ise 3 Aralık'ta sona eriyor.

Siyaset Akademisi hakkında konuşan AK Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, 19 dönemdir farklı temalarda yürütülen Siyaset Akademisinin, 20. eğitim döneminin başlayacağını belirtti.

20. dönem Siyaset Akademisi'nin temasının 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' olarak belirlendiğini aktaran Başkan Duran, "Siyaset Akademisi, parti üyeliği gözetmeksizin, yetkinliklerini yükselten, siyasal okuryazarlığını ve kadınların siyasi katılımını arttırmayı hedefleyen bir eğitim faaliyeti olacaktır. 20'nci dönem programımızdaki dersler; parti yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız ve alanında uzman isimler tarafından aktarılacaktır. Ayrıca kişisel gelişim ve motivasyon derslerine de programda yer verilecektir" dedi.

Eğitim programının 6 hafta süreceğini de belirten Duran şu ifadelere yer verdi:

"Haftada 2 ders olmak üzere toplamda 12 ders olacaktır. 'Türkiye'nin Yakın Siyasi Tarihi', 'AK Parti İktidarında Kadın Politikaları', 'Etkili İletişim', 'Medya Okuryazarlığı' gibi ana başlıklar eğitim programımızı oluşturacaktır. Kadınlarımızın siyasal okur yazarlığını, siyasi yetkinliğini ve siyasete katılımını arttırmak için tüm kadınlarımızı 'Siyaset Akademisi Kadın' programımıza davet etmek istiyorum."

"Rekor bir başvuru bekliyoruz"

Siyaset Akademisi başvuruları başladığını ve 3 Aralık günü sona ereceğinin altını çizen Başkan Duran, "Bu dönemde geleceğin siyasetçi kadınlarımızın internet adresi üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Tüm Vanlı kadınlarımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başvuru için tıklayın

Bakmadan Geçme