Vali Balcı, 'Van sahil yolu cazibe merkezi olacak'

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Gölü sahilinde yapılan Sahil Yolu ve 1.100 dönümlük rekreasyon alanında yürütülen çalışmaları inceledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Balcı, 'Van sahil yolu cazibe merkezi olacak'

Van Büyükşehir Belediyesi, şehri Van Gölü ile buluşturan ‘Sahil Yolu Projesi’ ve sahil şeridindeki rekreasyon çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan iki devasa projenin sonbaharda tamamlanması planlanıyor.

Sahil yolu hattında yapılan çalışmaları yerinde takip eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, projelerle ilgili Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’den detaylı bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ozan Balcı; burada yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Sahil Yolu Van’ımız için çok kıymetli bir proje yanında da rekreasyon alanı gerçekleştiriliyor. Şu anda yaklaşık 10 kilometrelik bir sahil yolu yapıyoruz. İnşallah bunu 16 kilometreye çıkaracağız. Sahil yolunun yanında 1.100 dönümlük büyük bir rekreasyon alanı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda da Van Gölü’nde de dip çamur temizliği yapıyoruz. Van Gölü sadece Van’a ait bir değer değil. Bütün insanlığa ait bir değer. Sadece ekonomik bir değer, sadece doğal bir güzellik değil. Aynı zamanda sosyal, kültürel zenginlik sunan, atalarımızdan aldığımız ve çocuklarımıza bırakmak zorunda olduğumuz bir değerdir. Bizler bu sahil yolunu ve 1.100 dönümlük rekreasyon alanı da gerçekleştirdiğimiz zaman Van Gölü’nden daha çok faydalanmış olacağız. Şu anda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah son bahar sonu itibarıyla bitirmiş olacağız.” dedi.

"SAHİL YOLU VE REKREASYON ALANIYLA BİRLİKTE BURASI CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Yapılan çalışmalarla sahil şeridinin büyük bir kültürel ve turistik merkez haline geleceğini vurgulayan Vali Ozan Balcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Tüm bu çalışmalarla birlikte burası büyük bir kültürel ve turistik merkez olacak. Cazibe merkezi olacak. Her detayıyla çok harika bir yer olacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, mühendisinden işçisine, ustasından teknisyenine hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmaları çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Rekreasyon alanı içerisinde spor alanları, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun grupları, yürüyüş alanları olacak. Kısacası ailelerimiz buraya geldiklerinde doya doya Van Gölü’nün güzelliklerinden yararlanacakları ve güzel vakit geçirecekleri bir alan olacak.”

"10 KİLOMETRESİ TAMAMLANAN SAHİL YOLU 16 KİLOMETREYE ÇIKARILACAK”

Yaklaşık 10 kilometrelik Sahil Yolu’nu 16 kilometreye çıkararak Erciş Yolu ile birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Aynı zamanda çevre yolumuz da yapılıyor. Bu sayede iki büyük yolumuz yapılmış olacak. Buradaki asıl hedefimiz Van Gölü’nün eşsiz güzelliklerinden, zenginliklerinden Vanlı hemşehrilerimizi maksimum derecede faydalandırmaktır. Aynı zamanda çevre il ve ilçelerimizde yaşayan insanlarımız için de buraları turizm ve cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Van Kalemiz etrafında tarihi camilerimiz var. Kızıl Minareli Cami, Ulu Cami ve Yukarıda bulunan Süleyman Han Camii 3 camimizin de restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Ayrıca Eski Van Şehrini ayağa kaldırma çalışmalarımız da devam ediyor. Eski Van Şehrinin canlandırılması, sahil yolu ve buradaki rekreasyon alanın yapılacak. Bu üçü birleştiği zaman bu bölge turizm ve kültürel anlamda büyük ve güzel bir cazibe merkezi haline gelecek.” diye konuştu.

“TURİZM ALANINDA VAN’IN ÖNÜ DE UFKU DA ÇOK AÇIK”

Bir soru üzerine kente daha fazla turist gelmesi anlamında yapılan çalışmalar da değinin Vali Balcı, sözlerini şu şekilde tamamladı;
“Kapadokya üniversitemizle birlikte turizm master planını hazırladık. Yaklaşık 6 aylık bir çalışma ile bu plan hazırlandı ve geçtiğimiz hafta sunumlarını yaptık. Daha çok turistin ilimize gelmesi için turistlerin hayatlarını ve yaşamlarını kolaylaştırılmamız lazım. İlimiz zaten asil insanlarıyla ve tarihi ve doğal güzellikleriyle bir cazibe merkezi bizler bunları da sunduğumuz zaman turizm için bir merkez haline gelecek bu noktada Van’ın önü de ufku da çok açıktır.”
Açıklamaların ardından gazetecilere kitap hediye eden Vali Ozan Balcı daha sonra buradan ayrıldı.

Bakmadan Geçme