Tüketiciler Birliği Başkanı Uğurlu, VEDAŞ'a ateş püskürdü!

BBN TÜRK'te 'Tüketici Dostu' programı canlı yayınına konuk olan Tüketiciler Birliği Başkanı Erhan Uğurlu, VEDAŞ'ın haksız uygulamaları hakkında sitem etti.

Tüketici Dostu programında Van gündemiyle ilgili konuşan Tüketiciler Birliği Başkanı Erhan Uğurlu, Van Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) yetkililerinin şikayetlere ilgisiz kalmalarına karşın hukuki süreci başlatacaklarını söyledi.

Van'da kurulduğu günden bu yana birçok tüketici sorununun çözümüne öncülük eden Tüketiciler Birliği Derneği, vatandaşların da yoğun şikayetlerinin ulaştığı bir nokta haline geldi.

Tüketicilerin yazılı şikayetlerini değerlendirerek ilgili kurumlara ilettiklerini belirten Başkan Uğurlu, şuana kadar birçok konuda ikili ilişkiler ve ılımlı tutumlarla çözüme kavuştuklarını ancak bundan sonra hukuki süreçleri başlatacaklarının altını çizdi.

Van'da en yoğun şikayet aldıkları kurumun VEDAŞ olduğuna dikkat çeken Başkan Uğurlu, "Tüketicilerimizin bir çok sorunu ikili görüşmelerimiz ve bilgilendirmemiz ile çözüme kavuştu. Ama ne yazıkki bu tutumumuz VEDAŞ yetkilileri tarafından suistimal edildi. Tüketicilerin sorunarını görmezden gelen VEDAŞ kurumu ile ilgili artık ikili ilişkilerimiz doğrultusunda değil, hukuk önünde hak arayacağımızı belirtmek istiyorum. Konuyla ilgili Van Barosu'na kayıtlı iki gönüllü avukatımızla birlikte kanuna aykırılık teşkil eden her dosyayı yargıya taşıyacağız. İlgililer hesabını hukuk önünde versinler" ifadelerini kullandı.

UĞURLU, "DOSYALARI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ"

Uğurlu, "Elimizde biriken VEDAŞ'a ait birçok dosya mevcut. Bunların bir kısmı İl Ticaret Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyetinin gündemine taşınmıştır. Yüksek rakamlarda ise yargı yoluna başvuracağız. Tüketicilerimiz müsterih olsunlar. Kazanan onlar olacaktır. Bilinçli bir tüketici hiçbir zaman mağdur edilemez. Hakkımızı aramaktan asla vazgeçmeyelim. Derneğimiz ve hukukçularımız tüketicilerimizin yanındadır" dedi.

Bakmadan Geçme