TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Van'da açıklamalarda bulundu

Türkiye Değişim Partisi (TDP)'nin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, son zamanlarda sık sık ziyaret ettiği Van'da bir ziyaret daha gerçekleştirdi. Partisinin lideri olarak ilk kez geldiği Van'da kentin gündemini değerlendiren, STK'lar ve kanaat önderleri ile buluşan, esnafı dinleyen Sarıgül, kentin sorunlarını bilen birisi olarak kente geldiğini dile getirerek, diğer partilere gönderme yaparak, Van'ın sorunlarının çözülmediğine işaret etti.

Ülkedeki birçok siyasi partinin programları devam ederken, hemen hemen hepsi de Van’ı ziyaret ederek Van’a dair izlenimlerini paylaşıyor. Yaklaşık bir yıl önce kuruluşunu tamamlayan TDP Başkanı Mustafa Sarıgül parti son dönemlerde kente ziyaret yapan üst düzey siyasetçiler ve genel başkanlar arasında yerini aldı. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van’a gelen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisini kurduktan snora genel başkan olarak ilk kez geldiği Van’da, kentle ilgili önemli değerlendirmeler paylaştı. Sarıgül, başta 10 yıldır yapımı tamamlanamayan çevre yolu ve kente kangren haline gelen işsizlik sorununa vurgu yaptı. Kentin ekonomik sıkıntıların yanında ciddi bir de göç sorunu ile karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Sarıgül, çözülmeyen sorunlardan dolayı diğer siyasi partilere ve hükümete tepki göstererek: “Bölgeyi tapulu arazileri sanıyorlar! Vanlının oyunu ceplerinde görüyorlar.” Dedi. Genel Başkan Yardımcıları Av. Ebubekir Elmalı, Zeynel Abidin Aktay, Hüseyin Güzel, Şefika Keskin ve TDP Van İl Başkanı Vural Bayrı katıldı.

BAŞKAN SARIGÜL: VAN’DA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Toplantıda Van’a dair açıklamalarda bulunan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Medeniyetler beşiği, kültür şehri, Van’da olmaktan sevinç duyuyorum, onur ve gurur duyuyorum. Biz Van’ı yeni keşfedenlerden, Van’ı seçimlerde hatırlayanlardan değiliz. Van’ın bütün sorunlarını biliyorum. Van’ın çevre yolunu 10 yıldır bitiremediler. Keyfi uygulamalarından şikayetlerinizi biliyorum. Çiftçilerin sorunlarını da en iyi bilenlerdeniz bu yüzden akıllarını başlarına toplayıp bu soruna dur demeleri gerekir.” Dedi. VAN’IN ÇOK EKSİĞİ VAR! Van, en çok göçmen barındıran şehirlerden birisi olduğuna işaret eden Başkan Sarıgül, “Van’da işsizlik zaten had safhada, Van’da herkese yetecek iş yok, aş yokken, Van’ın sırtına göçmenleri yüklemek insafsızlıktır. Van’da göl var, tarih var, kültür var. Van, turizme, hayvancılığa ve tarıma bağlı sanayileşmeye müsait bir kent ama bunları yapan yok. Van’a fabrika kurulsun, Van’a turistik tesis açılsın, Van’a tarım ve hayvancılık projeleri yapılsın. Bölgede bir serbest bölge kurulsun, İran’la sınır ticareti artsın, Van’ın bir şehir stadı olsun, diye uğraşacaklarına, birbirleriyle uğraşıyorlar. Neden biliyor musunuz? Bölgeyi tapulu arazileri sanıyorlar! Vanlının oyunu ceplerinde görüyorlar da ondan.”

“BÖLGE İÇİN UYGUN FABRİKA VE İŞLETMELER KURULMALI”

En önemli sorunlarının işsizlik ve yoksulluk olduğunun altını çizen Sarıgül, “Bölge hayvancılığa uygunsa hayvancılık, tarıma uygunsa tarım, turizme uygunsa turizmle ilgili, işletmeler, tesisler ve fabrikalar devlet tarafından yapılacak. Organize sanayi ve küçük sanayi bölgeleri kurulacak. Organize sanayi bölgelerinde mesleki eğitim liseleri, meslek yüksekokulları açılacak. Bunları gerçekleştirmek kaynak meselesi değildir. Samimiyet ve vicdan meselesidir. Allah’ım bunları gerçekleştirmeyi inşallah bize nasip edecek.”

“DEMOKRASİ SOFRASI KURACAĞIZ”

Bu ülkenin insanı ve bu toprakların çocuğu olduklarını belirten Başkan Sarıgül, şöyle devam etti: “Farklı partilere oy verebiliriz. Farklı kökenlerden gelebiliriz, farklı inançlara sahip olabiliriz! Ama bu ülke hepimizin, kimsenin kimseden fazla hak sahipliği ve üstünlüğü yoktur. Bu devlet, Edirnelinin de devletidir, Vanlının da devletidir. Hiç kimse merak etmesin Edirne’den Hakkâri’ye, Van’dan Muğla’ya kadar herkesin karnının doyduğu, zengin ve bereketli bir vatan sofrası, hak ve özgürlük dolu, bir demokrasi sofrası kuracağız. Hepimiz bu sofraya oturacak, ekmeğimizi kardeşçe, hakça, adilce bölüşeceğiz. Demokrasi sofrasında, barış içinde yaşayacağız. Allah’ım hakkımızda hayırlısını versin. Allah’ım hepimizin yardımcısı olsun.”

“TÜRKİYE’DE EV ALMAK HAYAL OLDU”

Ülkedeki ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, “Bugün ekonomiye ne mi oldu? Birileri servetine servet kattı. Ev almak için para biriktiren vatandaş ev hayaline veda etti. Araba almak için canını dişine takan genç umutsuzluk girdabına kapıldı. Yakında eşinin dostunun düğünü olan kara kara düşünmeye başladı. Asgari ücretlinin zaten düşük olan alım gücü tamamen bitti. Öğretmenimiz, polisimiz, doktorumuz, işçimiz her biri gelişmiş bir ülkedeki asgari ücretliye özenir hale geldi. Doğmamış çocuklarımızın bile borç yükü arttı.” dedi. sehrivangazetesi
 

Bakmadan Geçme