Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 kılavuzu açıklandı! İl il kontenjan sayıları belli oldu

Sağlık Bakanlığı personel alımı Bakan Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu. İlk etapta 42 bin 500 sağlık çalışanı ataması gerçekleşeceğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu alım için başvuru kılavuzunun İŞKUR'a gönderildiğini bildirildi. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlayacak? 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu, kontenjanları ve detayları nelerdir?

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı personel alımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Sağlık Bakanlığı personel alımı kapsamında başta Hemşire, ebe ve sağlık teknikeri olmak üzere birçok branşta sağlık çalışanı ataması yapılacak. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlayacak? 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu, kontenjanları ve başarı sıralaması ile ilgili tüm detaylar…

BAKAN KOCA'DAN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Koca, 27 bin sözleşmeli hekimin en geç 15 Ocak'a kadar açıktan atamasının yapılacağını bildirdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımı geçtiğimiz yıl da sonbahar aylarında yapılmıştı. 13 Aralık 2021 tarihinde ÖSYM'ye gönderilen kılavuz, 16 Aralık 2021 tarihinde ÖSYM tarafından tercihe açılmıştı. Bakan Koca, bu yılki alımla ilgili listenin 18 Kasım 2022 tarihinde ÖSYM'ye gönderildiğini söyledi.

Geçtiğimiz yılki süreç göz önüne alındığında Kasım ayının son haftasıyla beraber Sağlık Bakanlığı personel alımı ve başvuru kılavuzunun erişime açılması bekleniyor.

İşte Bakan Koca'nın o açıklaması:

''31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'YE GÖNDERİLDİ. Hepimize hayırlı olsun.''

FLAŞ AÇIKLAMA: MÜLAKAT ŞARTI YOK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Biliyorsunuz, 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 11.317'si sürekli işçi olmak üzere toplam 42.500 sağlık personelinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere listeleri ÖSYM ve İŞKUR'a önümüzdeki hafta gönderiyoruz. Alımda mülakat olmayacak. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak.

Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız"

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı başvuru tarihleri ve şartları hakkında bir açıklama yapılmadı. Detaylar yayımlanacak kılavuz ile belli olacak.

HANGİ BRANŞLARDAN ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı'na bu sene Hemşire, ebe, sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri branlarında alımların yapılması bekleniyor.

11 bin 317 sürekli işçi alımları için başvuruların 28 Kasım tarihinde başlayacağı açıklandı. Bu kapsamda Van'da ise farklı alanlarda toplamda 135 işçi kadrosu ayrıldığı belirtildi.

İşçi alımı branşları nelerdir?

Sağlık Bakanlığının yayımladığı klavuzda; Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli, Bilişim Personeli, Elektrikçi, Yönlendirme-Danışma Personeli, Klinik destek elemanı, Boyacı, Marangoz, Sıhhi Tesisatçı ve Biyomedikal Cihaz Destek Elemanı olarak açıklandı.

Bakmadan Geçme