'Özgürlüğün Bedeli' isimli oyun seyircisiyle buluşuyor

Van'da son dönemlerde tiyatroya büyük ilgi gösteriliyor. Bu yıl bir çok oyunun sahnelendiği Van Bölge Tiyatrosu salonunda 'Özgürlüğün Bedeli' isimli oyun tiyatroseverlerle buluşuyor.

Emmanuel Rubles'in yazdığı Özgürlüğün Bedeli adlı oyunda Dramaturg koltuğunda Dr. Öğrt. üyesi Mehmet Sabri Şenol, Yönetmenliğini ise Hamza Kancura yaparken sahnede rol alan oyuncular; Aziz Saydut, Ayşe Derya Aksoy, Sezgin Karabey, Safiye Çakirgöz, Güven Başdinç, Rıdvan Ayhan, Lütfü Abay, Tolga Meral, Ramazan Duman, Ömer Sarıkan, Hamza Kancura seyirci karşısına çıkacak.

Oyunun hikayesi; İsyancıların başı olan Simon Bolivar, İspanolların komutanı İzquerdo’nun elinden kurtulmayı başarmıştır. Çünkü yine bir İspanyol subay olan MONSERAHT ona yardım etmiştir. Monseraht’a Bolivar’ın nerede saklandığını söyletmek neredeyse imkânsızdır. Bunları bilen İzquerdo, adamları Moreles ve Zualzola ile birlikte kilisenin de desteğini alarak Monseraht’ı konuşturmak için dehşet verici bir plan hazırlar. Planını gerçekleştirmek için altı sivile ihtiyacı vardır…
Olay 1812’de Venezuela’nın Valencia kentinde, Komutanlık Genel Karargâhı’nın muhafız odasında geçmektedir.

Oyun 29 Nisan 2022 Cuma günü saat 20:30'da Üvercinka Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelenecek.

Bakmadan Geçme