Otobüs firmasından 3 dakikalık namaz talebine 'laiklik' vurgulu red!

Bir yolcunun Öz Erçiş Seyahatin 'Namaz molası' suçlamasına, Öz Erciş Seyahatin 'laiklik' yanıtı gündem oldu.

Öz Erçiş isimli otobüs firmasına yolcular 'Namaz molası' tepkisi gösterdi! Firma, yolculara sosyal medya hesabından 'laiklik' yanıtı verdi.

Öz Erçiş isimli otobüs firmasıyla yolculuk yapan bir vatandaş, Sosyal Medya hesabından namaz kılma talebinin yerine getirilmemesine tepki gösterdi. Firma da vatadaşın bu paylaşımına karşılık sosyal medya üzerinden laiklik anlayışını işaret etti.

Öz Erçiş Seyahat adına sosyal medya üzerinden açıklama yapan Av. Tuncay Keserci, "Anayasanın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyet, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz. Bir veya bir kaç yolcunun ibadet et etmesi için, namaz kılmayanların varılması gerekn vakitten daha geç gitmesine firma politikamız olarak mümkün değildir" denildi. 

Öz Erçiş Seyahat tarafından sosyal medya hesabı üzerinden verdiği bu yanıta tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar gündeme oturan bu açıklamanın ardından firma ile ilişkilerini bir kez daha gözden geçireceklerini belirttiler.

 

Bakmadan Geçme