Osman Nuri Gülaçar İstanbul'dan da aday adaylık başvurusu yaptı

AK Parti'de Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları tamamlandı. 22 Mart tarihinde sona eren başvurular sonrası Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar'ın iki farklı yerden aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi.

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olan 14 Mayıs genel seçimler için halk sandık başına gidecek.

Tüm partilerde aday adaylık yoğunluğu yaşandı. AK Parti'de de aday adaylık başvuruları Van ve Ankara'da alındı. AK Parti Van Milletvekili Aday adayları arasında önemli isimler yer alırken, dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre; 27. Dönem AK Parti birinci sıra Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, 28. dönem için yeniden aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti'de Aday adaylarından iki farklı şehir tercihi alındı. İlk tercihler genelde yaşadıkları şehirler olurken, ikinci tercihini kullanmak istemeyenlerde oldu.

Milletvekili Osman Nuri Gülaçar hem Van'dan hem de İstanbul 3. Bölgeden aday adaylığı başvurusu yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Vanlılar yine haklı çıktı

Milletvekilliğini üstlendiği günden bu yana özellikle halka kulaklarını tıkayan, programlar ve açılışlar haricinde kente uğramayan Gülaçar'ın 28. dönem için böyle bir tercih yapması ise tepki topladı.

Sosyal medyada Gülaçar'a tepkiler büyürken, "Asıl derdi Van değildi. Şimdi Van değil, İstanbul'da olsa olur." yorumu yapan vatandaşlar yapılan başvuruya tepki gösterdiler.

Aynı dönem Milletvekilliği yapan Abdulahat Arvas'ın ise ikinci tercihi yapmadığı öğrenildi. Tek tercih yapan Arvas, 28. dönem Van Milletvekili aday adayı oldu.

 

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme