Nedim Sağlam görevi bırakırken, Abdulahat Arvas'a ateş püskürdü!

Geçtiğimiz günlerde flaş bir kararla görevden alınan AK Parti Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam, Parti binasında basın açıklaması yaparak gündemi sarsan açıklamalarda bulundu. Nedim Sağlam'ın istifa açıklamasının ardından Erciş İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesibe Beyaz'a beraberinde ki mahalle başkanları, sandık sorumluları ile birlikte istifa ettiler.

Parti binasında görevden alınma süreci ile ilgili basın açıklaması yapan Sağlam, görevden alınmasında milletvekillerinin baskısı olduğunu ileri sürdü. 

Basın açıklamasına Kıymetli yol arkadaşlarım, Kıymetli basın mensupları, Kadirşinas Erciş halkı, hepinizi sevgi ve saygılarım ile selamlıyorum diyerek başlayan Nedim Sağlam, geçmişten bugüne her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduğunu ve dava uğruna mücadele ettiğini belirtti.


Hiçbir kirli ilişkinin içinde yer almadığının altını çizen Sağlam, Ülke ve memleket yararına olan her türlü proje ve çalışmanın içinde olmaktan büyük onur duyduğunu dile getirerek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"5 yıl belediye meclis üyeliği, 2 dönem İlçe Seçim Koordinasyon Başkanlığı ve 2 yıl ilçe başkanlığı görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirdim. 20 Mayıs 2020 tarihinde Erciş Organize Sanayi Bölgesine İlçe Teşkilatımız olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaptığımız ziyaret esnasında yapmış olduğum konuşmamda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğimi belirttim. Organize Sanayisi ziyaretinden sonra, Van Milletvekili Abdulahat Arvas,  İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin önünde ‘’Nasıl bana teşekkür etmezsin,  sen Cumhurbaşkanıyla birlikte Erciş balık bendinde balık mı tutun, Cumhurbaşkanının arkadaşı mısın ki, Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorsun, Bu yatırımı ben getirdim, benim adımı nasıl anmazsın, ben AK Parti'yi sırtımda taşıyorum, AK Parti beni sırtında taşımıyor, benim AK Parti'ye ihtiyacım yok’’ gibi söylemlerde bulundu ve devamında aleyhimde karalama kampanyalarına, iş yaptırmamaya, sürekli partiyi zedeleyerek, parti içerisinde ve halk içerisinde, Milletvekili ve Ak parti  kurumsal kimliğine yakışmayacak davranışlar sergiledi. Memleketimiz için her türlü çabamıza rağmen ara yolun bulunması gerektiğini belirtmemize rağmen maalesef kibrini ve egosunu yenemeyerek bu şekilde hareket etmeye devam etti. Organize Sanayi Sitesindeki ziyaretimde yanımda yer alan ilçe teşkilatımızla defalarca bir araya gelmesine rağmen bu tavrını sadece bana karşı sürdürdü."


Görev süreci içerisinde çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadıklarını ifade eden Sağlam, Erciş'te iki defa parti binası değiştirerek, en son hizmete açılan binayla AK Parti'ye Erciş'te kurumsal bir kimlik kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Sağlam, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Kimseye minnet etmeden sadece halkımız için, memleketimiz için çalıştık, her zaman, her söylemimizde milletimiz için bu görevi yaptığımızı belirttik. Kimseden şahsi bir beklenti ve talep içerisinde olmadık, halkımızın aleyhine olacak hiçbir yanlışı kabullenmedik, herkesi kucakladık, kimseyi ayırmadık, farklı söylemler içerisine girmedik. Bizler halkın sorunlarını çözmek için mücadele ederken, bunlar halkın sorunlarını çözmemize müsaade etmediler, kurumlara baskı yaparak, bu adamı dinlemeyin ve dediği sorunları çözmeyin dediler. Sivil siyaset yapmak yerine, halkla birlikte yol almak yerine, siyaset dışı unsurlarla hareket ettiler. Ama biz her zaman halktan bağımsız siyaset yapmayacağımızı ve halkın emrinde siyaset yapacağımızı belirttik. Liyakat esaslı çalıştık, halkı ötekileştirmeden parti gözetmeksizin herkese eşit davrandık,  aldığımız her karar da liyakat gözettik ama ne yazık ki gelinen bu noktada halk nezdinde hiçbir sıkıntı yaşamazken, herhangi bir yolsuzluk, herhangi bir yanlış olmamasına rağmen sırf bir teşekkür uğruna, Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın parti mensuplarını da etkisi altına almasından dolayı yoğun bir baskı altında kaldık. Baskılara boyun eğmememize yine de halkımız için çalışmaya devam etmemize rağmen, Van Milletvekilleri genel merkeze ‘’Eğer Nedim Sağlam varsa biz yokuz’’ çıkışında bulunacak kadar gözlerini karartmışlardır. Bunun üzerine ilgili vekillerin yoğun manipülasyonundan ötürü  genel merkezde sağlıklı bir karar alamamış, kamu oyunun ve halkın fikirleri alınmadan bu kadar çalışma ve emek yok sayılmıştır.  Bu süreç zarfında sükûttan yana tavır alan, bu haksızlığa ve zulme gereken cevabı vermeyip, gereken tepkiyi göstermeyen parti içerisinde ki herkese şunu belirtmek istiyorum; adaletten ve hakikatten uzak olmak sizleri batağa sürüklenmekten başka hiçbir şey kazandırmayacaktır. Eleştirmeden, körü körüne bağlanmak sizleri ilerletmeyecektir bu halk gereken cevabı sizlere verecek ve tavrını gösterecektir, bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu gelişmeler üzerine, 2 yıl önce göreve geldiğim AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı görevimden ve AK Parti üyeliğimden istifa ettiğimi tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum. Görev yaptığım süre boyunca, samimi bir şekilde yanımda yer alan tüm teşkilat mensuplarımıza, yol arkadaşlarımıza, kıymetli muhtarlarımıza ve teşekkürün en büyüğünü hak eden kadirşinas Erciş halkına çok teşekkür ediyorum. Hepinizi tekrardan saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Derdimiz Millet, Sevdamız Erciş" diyerek sözlerini tamamladı. 

ERCİŞ AK PARTİ'DE İSTİFALAR BAŞLADI

Başkan Sağlam'ın açıklamalarının ardından Kadın Kolları Nesibe Beyaztaş, Kadın Kolları teşkilatı, sandık sorumluları ve mahalle temsilcilerinden oluşan çok sayıda üye de istifa ettiklerini açıkladı.

Kadın Kolları Başkanı Nesibe Beyaztaş istifa gerekçesi olarakta Adalet Partisi diye görev üstlendiklerini fakat adaletsizlik ile karşılaşınca bu görevi bıraktığını söyledi.


Nedim Sağlam, Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın kendisini hedef almasına sebep olan o konuşmayı da basın aracılığıyla paylaşarak, takdiri kamuoyuna bıraktı. 

İşte o konuşma: 

Erciş Organize Sanayi Sitesinde Yaptığım Konuşmanın Metni
(Taktir Kamuoyunun ve tüm halkımızın)


Erciş Organize Sanayi Bölgesi 55 hektar alan üzerine iki etap olarak projelendirildi. Projesine 2017 yılında başlandı, ancak süreç OSB’ye ait elektrik şebekesi ve enerji nakil hattı yapım işi çeşitli gerekçelerle iptal edilmişti. Bu durum OSG’nin iş programını ciddi şekilde etkilemiştir. Altyapısı tamamlanmış 1.Etap’ta 27 adet sanayi parseli mevcut olup, toplamda 22 hektar üzerinde kurulmuştur. Bu bölgede ayrılan sanayi parselleri dışında; dini tesis, idari tesis, arıtma tesisi, ticari alan, teknik altyapı alanı ve park alanı gibi bir çok ortak alanlara ayrılmıştır. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından 13 milyon ödenek aktarılması yapıldı. Aktarılan 13 milyon ile Erciş OSB’ye ait; idari bina, yol ve elektrik şebekesi yapımı hızla devam etmektedir. 

Erciş gibi gelişmekte olan yerlerde düzenli ekonomik yapıların oluşturulması oldukça önemlidir. Birçok teşvik kapsamında OSB’lere ve OSB yatırımcılarına destek verilmektedir. Organize sanayi bölgeleri, kentleşmeyi yönlendiren çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önleyen önemli kuruluşlardır. 

Erciş’te ihtiyaç duyulan meslek grupları ile ilgili, bu şekilde düzenli ekonomik yapıların yaygınlaşması için çalışmalarımız devam edecektir. İnşallah Erciş Organize Ve Sanayi Bölgemizin yapımı kısa sürede tamamlanacak ve ilçemizin hizmetine girecektir.

Hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tasarrufu ile tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. İlçemizde davam eden her projeyi çok yakından takibini sürdürüyoruz.  Başlayan birçok proje ile beraber yeni başlayacak projeler de olacağının müjdesini vermek isterim. 

Yakında başlayacak projelerimizden bazıları; 
Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatı,
Kentsel Dönüşü,
Millet Bahçesi projeleridir. 

Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerekse partimizin bizden istediği; bu yapılan yatırımların ve çalışmaların yakından takip etmemiz ve halkımıza iyi anlatılmasıdır. Bizlerde AK Parti İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde devam eden tüm faaliyetleri birebir takibini sürdürerek, sonuçlarını hem halkımıza hem de ilgili birimlerimizle paylaşıyoruz. İlçemizde inşallah bundan sonrada çok güzel çalışmalar olacaktır. Burada tekrar başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 

Nedim Saglam'ın basın açıklaması:

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme