Muradiye'de vatandaş kanal suyu içiyor!

Van'ın Muradiye ilçesi Balaklı Köyünde VASKİ'den şikayetçi olan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla kanal suyunu evlerine taşıyarak içe suyu ihtiyacını karşılıyor. Vatandaşlar, VASKİ yetkililerini defalarca bilgilendirmelerine rağmen gelen ve gidenin olmadığını söylediler.

VAN HAKİMİYET - ÖZEL

Muradiye’nin Balaklı Mahallesi susuzluk sorunuyla mücadele etmeye devam ediyor. Çeşmelerden su akmayan mahallede vatandaşlar pislik içerisinde bulunan kanal suyunu kendi imkanlarıyla döşedikleri hortumlarla evlerinin kullanma ve içme suyu ihtiyacını karşılıyor.

Hayvana var, insana yok!

Defalarca VASKİ ve diğer yetkililere sorunlarını iletmelerine rağmen çözüm bulamayan Balaklı Mahallesi sakinleri kanal başında yaşananları kayıt altına alarak ihbar hattımıza gönderdiler. Daha önce gazetemiz VASKİ Muradiye Şefliğinde görevli müdürün VASKİ araçlarıyla hayvanlarına su taşıdığı haberlerini yapmıştı. Buna rağmen VASKİ yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmazken, Muradiye şefliğinde görevli şahsın da halen görevini yürüttüğü gelen bilgiler arasında. Muradiye şefliğine sorunla ilgili başvuruda bulunduklarını ifade eden vatandaşlar, "içme suyu talebimiz reddedildi. VASKİ'nin böyle bir hizmeti olduğunu söylediler. Ama kendi hayvanlarına devletin araçlarıyla su taşımasını biliyorlar" diyerek duruma tepki gösterdiler.

VASKİ reklam yapar, icraat yok!

Kanal suyunu motorlarla evlerine taşıyan vatandaşlar, VASKİ'nin konuya uzak kaldığını ve defalarca VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan'a defalarca iletmelerine rağmen çözüm bulunamadığını aktardılar.

Çocukların içtikleri suyun sağlığa zarar verebileceğini belirten vatandaşlar, her hangi bir vakanın yaşanması durumunda sorumlusunu  VASKi ve yetkilileri olduğunu söylediler. Van Valisi Dr. Ozan Balcı'ya giderek sorunu anlatacaklarını belirttiler.

Bakmadan Geçme