Meteorolojiden Van için flaş yağış uyarısı!

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre Malatya hariç Van ve bölge genelinde havanın aralıklarla yağmurlu ve sağanak yağmurlu olacağı tahmin edilirken bölgenin yüksek kesimlerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir. Ayrıca yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ve (Malatya hariç) Doğu Anadolu Bölgelerinin, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Çankırı ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği; yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Malatya hariç Van ve bölge genelinde havanın aralıklarla yağmurlu ve sağanak yağmurlu olacağı tahmin edilirken bölgenin yüksek kesimlerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir.

Ayrıca yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

VAN 11°C Çok bulutlu, aralıklarla yağmurlu

HAKKÂRİ 10°C Aralıklarla yağmur ve sağanak yağmurlu

BİTLİS 9°C Aralıklarla yağmur ve sağanak yağmurlu

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bakmadan Geçme