Kandaşoğlu: Seçim iptal olacaksa tamamen olsun!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumartesi günü yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimleri sonrası Necdet Takva'nın itirazını kabul ederken, Zahir Kandaşoğlu ve Faruk Biner'in itirazını ise reddetti. Karar sonrası Kandaşoğlu'ndan sert açıklamalar peş peşe geldi.

Van TSO seçimlerini beyaz listeyle zafer elde eden Kandaşoğlu, yazılı bir açıkalama yaparak seçim sonuçlarına müdahale edildiğini söyledi.

Kandaşoğlu açıklamasında; "Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın değerli üyeleri, oda organ seçimleri öncesi NACE kodlarıyla oynandığı, gruplarda ciddi kaydırmaların olduğu ve yetki belgelerinin ilgili ilgisiz herkese dağıtıldığı konusunda uyarılarımızı yaptık. Hatta uyarıyla sınırlı kalmayıp gerekli yasal itirazlarımızı da yaptık. 

Maalesef uyarı ve itirazlarımız askıda kaldı, yeterince ciddiye alınmadı. Oda yönetimi deyim yerindeyse atını istediği gibi oynattı.

Seçim günü oda için oy kullanma yetkisine haiz olmayan onlarca kişiye oy kullandırttı. Seçim tamamıyla onların kontrolünde yapıldı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 10 grupta seçimi #BEYAZ LİSTE olarak biz kazandık. 9 grubu da #MAVİ LİSTE  aldı.
Kaybeden grupların seçim sonuçlarına itirazlarını olgunlukla karşıladık, bunu demokrasinin bir gereği olarak gördük. Biz de kaybettiğimiz bazı gruplarda gerekli itirazlarımızı yaptık. Oyunun kurallarını belirleyen ve seçimin her alanında bizim elimiz ve kolumuzu bağlayan oda yönetiminin itirazı olmayacak nedenlerle kabul edilirken, bizim ve sarı listenin somut delillere rağmen itirazlarımın kabul edilmemesi ne hakla, ne adaletle, ne hukukla, ne de iyi niyetle bağdaşmaktadır.

Biz 9'uncu grup olan Taşımacılık grubunu 100'e 96 kaybettik. Sarı Liste 13'üncü grup olan Yaş ve Sebze ve Meyve grubunu 64'e 63 kaybetti. Mavi Liste 1'inci grup olan Tarım ve Hayvancılık grubunu 70'e 61 kaybetti. Bizim ve Sarı Liste'nin kaybettiği gruplarda itirazlar kabul edilmezken, Mavi Liste'nin kaybettiği grupta itirazının kabul edilmesi seçim sonuçlarına gölge düşürmüştür. Burada demokrasi, hukuk, hak ve adalet askıya alınmıştır. Kazandığımız 1'inci grup iptal edilerek, emeklerimiz zayi edilmek istenmiştir.

Kanun, yönetmelik ve kuralları hiçe sayarak bu seçimin kurallarını keyiflerince belirleyenler, sonuç karşısında kendi koydukları kuralları da beğenmemiştir. Baştan beri, masa başında seçimi kazanmaya yönelik bu hamleleri kabul etmiyoruz. Hak, hukuk, adalet neyse, onun uygulanmasını istiyoruz. 

Bu iptal kararı Van Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin tercihine ket vurmaktır, onların tercihini kabullenmemektir. Onların tercihine saygısızlık ve hakarettir. Umarım bir an önce bu yanlıştan vazgeçilir ve adalet yerini bulur" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme