Kabine'de 3 isim kesinleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuracağı yeni kabineyle ilgili isimler havada uçuşurken Reuters, Kabine'ye yeni girecek 3 ismin kesinleştiğini AK Parti içinden üst düzey kaynaklara doğrulattı. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olması kesinleşti. Hakan Fidan ve İbrahim Kalın'ın Kabine'de olacağı da kesin. Merkez Bankası Başkanı'nın da değişmesi gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Haziran Cumartesi günü Meclis'ten yemin ettikten sonra yeni Kabine'yi açıklaması bekleniyor. Bakanlıklarda görev devir teslimi ise 8 Haziran Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Reuters'a bilgi veren üst düzey yetkililer ve partililer, kabinede daha önce Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek'in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın da kabinede yer almasının neredeyse kesin olduğunu söyledi.

Şimşek 'yardımcı' olmayı kabul etmedi bakan oluyor

Reuters'e bilgi veren üst düzey yetkililer, Erdoğan'ın Şimşek için cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevini düşündüğünü ancak Şimşek'in "icranın doğrudan başında olmayı" tercih ettiği için Hazine ve Maliye Bakanı olabileceğini belirtiyorlar. Konu hakkında bilgi sahibi üst düzey bir yetkili, "Cumhurbaşkanı zaten Pazar gecesi yaptığı balkon konuşmasında Şimşek'i tarif eden ifadeler kullandı. Pazartesi günü iki buçuk saat görüştüler ve oldukça iyi bir görüşme oldu. Sadece birkaç nokta üzerinde çalışılıyor. Onlar da kısa süre içinde tamamlanır" dedi.

Bakmadan Geçme