İranlılar muhteşem Cuma için Van'da!

İran'da yaşanan internet sıkıntısı ve tur şirketlerinin de bu nedenle rezervasyon alamaması nedeniyle kasım ayını yüzde 30 dolulukla geçiren Van'daki oteller muhteşem cuma ile yeniden doldu. İranlı turistler ünlü markaların indirimlerinden yararlanmak için kente akın etti.

 

İranlı turistlerin alışveriş yapmak ve eğlenmek için geldiği Van'da bu yıl turizm sezonu verimli geçti. Yaz aylarıyla birlikte kentteki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Ekimde İran'da başlayan olaylar ise internetin kısıtlanması nedeniyle otel sahiplerini vurdu. Yüzde 100'e ulaşan otellerdeki doluluk oranı kasımda yüzde 30'a düştü. Kentteki otelcilerin yüzü 'muhteşem cuma' ile yeniden güldü. İranlı turistler ünlü markaların indirimlerinden yararlanmak için kenti doldurdu. Turistler gündüzleri alışveriş yapıyor, akşamları da eğlence mekanlarında eğleniyor.

Esnafın yüzü güldü

Günlerdir otellerdeki boşluklardan dolayı zor günler geçiren Van esnafı, İranlıların yeniden Van'a gelmesini memnuniyetle karşılayarak otellerde doluluk oranı ise arttı. Muhteşem Cuma dolayısıyla Van'a gelen İranlı turistlerin en az bir hafta konaklamaları bekleniyor.

 

 

Bakmadan Geçme