Huzur ve güven hakim olan Van'da yasaklar kalktı

Van Valiliği tarafından 15 günde bir alınan gösteri yürüyüş ve basın açıklamaları yasaklaması kalktı.

Bariyerlerin kaldırılması yönünde attığı adımlar ile dikkat çeken ve kamuoyunda olumlu etkileri görülen kararları alan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, daha önce 15 günde bir yayınlanan yasaklama kararlarını da göreve başladığı günden bu yana almadı. 

KURUMLARIN ETRAFINDAKİ BARİYERLER KALDIRILMIŞTI

Van'da huzurun hakim olduğunu, esnaf ziyaretleri, sanayi sitesi ziyaretleri, semt pazarı ziyaretleri başta olmak üzere şehrin sokaklarında Vanlılar ile yaşadığı diyaloglarla ortaya koyan Vali Balcı, geldiği günden bu yana, başta Van Valiliği önündeki ve yanındaki barikatlar olmak üzere, Van büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Kolordu Komutanlığı önündeki barikatların kaldırılması yönündeki adımları ile gündeme gelmişti. 

VAN'DA YASAKLAMA KARARLARI RAFA KALDIRILDI

Van'da huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla beraber yasaklama kararları rafa kaldırıldı. 

Kamu düzenini bozabilecek olaylara karşı Haziran ayından itibaren bugüne kadar sadece 2 kez günlük yasaklama kararı alındı.

İHTİYAÇ OLURSA YASAKLAMA KARARI ALINABİLECEK

En son 27 haziranda alınan yasaklama kararı sonrasında yeni bir karar alınmadı. Ancak kamu düzenini bozabilecek olası bir durum karşısında da günlük yasaklama kararları alınabilecek.

Bakmadan Geçme