Haris Seferovic kimdir? Haris Seferovic müslüman mı, kaç yaşında?

Galatasaray'a transferi an meselesi olan Haris Seferovic'in hayatına göz atıyor. Transfer çalışmalarını hızla sürdüren Galatasaray, Benfica'nın yıldızı Haris Seferovic'i kadrosuna katmaya çok yakın. Galatasaraylılar da oyuncu hakkında Haris Seferovic kimdir? Haris Seferovic müslüman mı? sorularını sormaya başladı. Sizler için hazırladık.

Peki Boşnak asıllı İsviçreli golcünün futbol kariyeri nasıl başladı ve futbol dışında hayatında neler var?

Haris Seferovic, 22 Şubat 1992'de İsviçre'nin Sursee kentinde dünyaya geldi. Annesinin adı Şefika Seferovic, babasının ismi ise Hamza Seferovic. Tecrübeli golcünün, Boşnak kökenli olan Müslüman bir aileden geldiğini anlıyoruz.

Haris Seferovic İsviçre'ye neden göç etti?

Seferovic ailesi, savaş nedeniyle İsviçre'ye mecburi bir göç gerçekleştirdi.

Haris Seferovic'in futbol macerası, İsviçre'deki evlerinin salonunda başladı. Haris'in yeteneklerinin farkında olan aile, onu Sursee altyapısına yazdırdı.

Denemelerde dikkat çeken Haris, 1999 yılında seçildi ve takıma girmeyi başardı. Beş yıl burada oynayan Haris Seferovic, 2004 yılında bir başka İsviçre ekibi Luzern'e transfer oldu.

Grasshopper takımı Seferovic'i keşfetti

2009 yılı Haris'in dönüm noktası oldu. 26 Nisan 2009'da İsviçre'nin en üst düzey kulübü Grasshopper tarafından keşfedildi ve satın alındı.

Golcü futbolcu aynı yıl, İsviçre'yi FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda temsil etti. Haris Seferovic finalde Nijerya'ya galibiyet golünü attı ve kupayı İsviçre'ye kazandırdı.

Forvet bununla da kalmadı ve Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'nü de kazandı.

Benfica'dan önce İtalya ve Almanya turları

Turnuvadan sadece bir yıl sonra Haris, Avrupa'nın dört bir yanındaki popüler kulüplerden teklifler almaya başladı. 29 Ocak 2010'da İtalya Serie A kulübü Fiorentina, onu Grasshoppers'tan tansfer etti.

Yıldız futbolcu, 2013'te ise Real Sociedad'ın yolunu tuttu. Burada umduğunu bulamayınca da Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a geçiş yaptı.

2017'de, efsane haline geleceği Benfica'ya imzasını attı.

Seferovic, Benfica formasıyla toplamda 187 maça çıktı. 74 gol atan İsviçreli santrfor, 24 de asist yaptı.

Haris Seferovic kiminle evli?

Seferovic, 2019'un başlarında, kız arkadaşı Amina ile İsviçre'de lüks bir düğün ile dünya evine girdi. Uzun ve sağlam ilişkileri, onları nikâh masasına oturttu.

Seferovic'in Porsche tutkusu

Birçok futbolcuda olduğu gibi Haris Seferovic de tam bir araba meraklısı. Tecrübeli golcü, en lüks ve pahalı markalardan bazılarına sahip.

En sevdiği otomobil, araç endüstrisindeki en iyilerinden biri olan Porsche markası.

Ailesi hakkında bilinmeyenler

Haris'in anne ve babasının, ona her zaman destek olduğunu ve aralarında kuvvetli bir bağın olduğunu anlıyoruz.

Baba Seferovic'in, oğlunun kariyer planlamasında ilk günden bu yana oldukça etkili olduğu biliniyor. Bu başarı, baba ve oğlu en iyi arkadaş haline getirdi.

Anne Şefika da tıpkı baba gibi, oğlunu her zaman yakından takip etti. Millî takım maçlarını hiç kaçırmamaya çalıştı.

Haris Seferovic'in tek kardeşi, Adis Seferovic. Haris'in erkek kardeşi, Swiss TeleTell'e yaptığı konuşmada futbolcu olarak ağabeyinin yolundan gitmek istediğini söylemişti.

Kızı İnaya ve köpeği Rocky onun herşeyi

Haris Seferovic & Amina çiftinin 'Inaya' isimli, eylül 2019 doğumlu küçük bir kızları var. Fakat Seferovic'in köpeği Rocky de onun adeta evladı gibi.

Instagram'dan sürekli onun fotoğraflarını paylaşıyor. Gerçi kızı doğduktan sonra Rocky fotoğrafları biraz azaldı.

 

Bakmadan Geçme