Gürpınar Belediyesi Dengbej Programları devam ediyor

Van'ın Gürpınar Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında dengbêj programı düzenledi.

2020 yılında kovid-19 pandemisi nedeniyle ilçede ara verilen asırlık gelenek olan dengbej divanı yeniden yaşatılmaya başlandı. Gürpark Millet Bahçesinde farklı mahalleden gelen dengbejler ile alanı dolduran yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen programda yüzyıllardır yaşanmış aşkların ve acıların anlatıldığı uzun havalar seslendirildi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış burada yaptığı konuşmada Gönül Belediyeciliği kapsamında her fırsatta vatandaşlarla iç içe olduklarını söyledi.

Programa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Tanış, “Gürpınar Belediyesi olarak fiziki çalışmalarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerimizle de vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Çok önemsediğimiz atalarımızdan bize miras olan dengbejlik geleneğini ilçemizde yaşatmaya devam ediyoruz. Özellikle 50 yaş üstü büyüklerimizin seslendirdiği kılamlarda tarihi, kültürü, aşkı, acıyı ve hüznü bir arada bulabilirsiniz. Bu anlamda bu kültürümüzü yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarma vizyonu ile programlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Açık havada gerçekleşen programa Belediye Meclis Üyeleri Bilal Durak, Cafer Yoğun ve Mahalle Muhtarları ile Van Dernekler Federasyonu da katıldı.

Bakmadan Geçme