Gürpınar Belediye Başkanı Tanış, TGRT canlı yayınında konuştu

TGRT ekranlarında sunulan 'Burada Her Şey Var' adlı programa katılan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Hoşab'ı Turizm Beldesi yapacaklarını söyledi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış; TGRT'de sunulan 'Burada Her Şey Var' adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak, Osmanlı devletinin izlerini taşıyan Hoşap'a 30 milyon TL değerinde bir turizm projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Başkan Tanış konuşmasında; "Tarihi, kültürel, inanç varlıklarıyla, ulemasıyla Hoşap kadim bir beldemizdir. Seçim vaadimdi Hoşap'ı kendisine yakışır bir belde haline getirmek. Kadirşinas Hoşaplılara verdiğim sözü yerine getirip projemizi çok şükür hayata geçirmeye çalışıyoruz. Metruk yapıların bu şirin beldemize yakışmadığını tespit ederek, kentsel dönüşüm ile çok ciddi bir buçuk yıllık bir proje aşamasına geldik. Bu devasa projeleri hizmete dökerken paydaş kurumlarımız ile resmi görüşmeler yaptık, yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarihi Koruma Kurulu dahilinde hareket ettiklerini ve Hoşap'ta hiçbir tarihi dokuya zarar vermediklerini belirten Başkan Tanış, "Aksini söyleyenler, projemizi akamete uğratmak isteyenler burada devletin olmadığını iddia edenlerdir. Büyük gayretler sonucu yaptığımız hizmetler ve bu tasarımız hemşehrilerime analarının ak sütü gibi helaldir"diye konuştu.

 
"AK BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ HİZMETTİR"
AK Belediyeciliğin gereği olan hizmet etmenin peşinde olduklarını vurgulayan Tanış, "Samimi ve dürüstlüğümüzden taviz vermeden çok zor şartlar altında hizmet ediyoruz. Belediye Başkanlık görevini 21 milyon gibi borçla teslim aldık. 30 milyon TL değerinde olan Hoşap projemizi ise hiçbir kredi kullanmadan yapıyoruz. Bütün hizmetlerimize rağmen borcumuzu geçmiş dönemden devreden borcu 6 milyon TL'ye indirmiş olduk.
Kendilerini davasına adamış AK Parti Van İl Başkanımız ve Van Milletvekillerimizin gayretlerini hepinizin bilmesini istiyorum"dedi.

"YOL MEDENİYETTİR"
Yolun insanın içinde olan damara benzettiğini dile getiren Başkan Tanış, "İnsan vücudundaki damar eksikliği nasıl felce sebep oluyorsa, yol eksikliği de trafik felcine sebep olur. Yol medeniyettir anlayışı ile çok ciddi çalışmalar yaptık" ifadelerine yer verdi.


TANIŞ: AHBAP CAVUŞ İLİŞKILERİ DEĞİL KİŞİLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR
Hizmetlerine rağmen bazı menfaat gruplarının ve siyasi çevrelerin kirli söylemlerine çok üzüldüğünü söyleyen Başkan Tanış "Bizler bu projemizde şahıs tapularını baz alarak çalışıyoruz. Sit alanı içinde mağdur olan vatandaşlarımıza çarşı merkezinde dükkan yaparak gidermeye çalışıyoruz. Mevcut ve alternatif çarşı çalışmalarımızla da belde merkezini rahatlatmak istiyoruz. Hoşap'ta konaklama yerlerinin olmadığından dolayı yüzlerce asker, polis ve öğretmenimiz akşam Van'a gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu bir eksiklikti. Yerli ve yabancı turizm yüzde 20'lere kadar gerilemiş durumda. Yaptığımız projelerde altı dükkan, üst katları belediye mülkiyeti olmak üzere 1+1 daireler turizm ve konaklama tesisiyle memurlarımızın ihtiyacını gidermiş olacağız. Ayrıca 64 esnaf kardeşimize dükkân yaparak onların da varsa bir mağduriyeti onu da gidermiş olacağız. Bu projemizin geri dönüşümü ise kadim Hoşap halkına maddi kazanç olacaktır.
Art isteyen çevrelerin girişimlerini akamete uğratıp "Turizmi canlandırma projemiz ile Hoşap'ı Turizmin Başkenti yapacağız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme