Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van'a imzasını attı ve gitti!

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini 2014 yılından beri yürütürken Sakarya'ya atanan Nevzat İnanç, düzenlediği basın toplantısında Vanlılardan helallik istedi. Van bürokrasisinde daha önce böyle bir uğurlama görülmedi. Basın, spor taban birlikleri, taraftarlar, sporcular, personeller kısacası tüm kamuoyunun takdirini kazanan İnanç'ın Sakarya'ya atanması Van kamuoyunda büyük üzüntüye neden oldu.

2014 yılından beri Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yapan ve geçtiğimiz günlerde Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Nevzat İnanç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere atanmasıyla ilgili açıklamada bulunan İnanç, “Biz 8 yıla yakın bir süreci tamamlayarak inşallah ilimizden bir süreliğine ayrılacağız. Sonuçta Van memleketim ve ben memleketimi çok seviyorum. Çok da uzun süre memleketimden ayrı kalmak istemem. Dolayısıyla bu 8 yıllık hizmet sürecimizde, çok başarılı oldum iddiasında bulunmadım, bulunmayacağım. Ama bir iddiada bulunuyorum. Bu konuda vicdanen rahatım. Bunu sadece Rabbim bilir. Ben Nevzat İnanç olarak bu görevin hakkını vermek adına elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Elimden gelen maksimum gayreti gösterdiğim için rahatım. Bunun yanında ben Vanlı, yabancı ayırımına sıcak bakan biri değilim. Önemli olan hizmet kalitesinde memleketi hak ettiği noktaya taşıyacak bir iradenin yönetici olmasıdır. Bu ben olmuşum başkası olmuş önemli değil ama eşit şartlarda tabi ki bölgeyi bilen birinin yönetici olması her zaman iyidir. Ben bu anlamda görevim süresince desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanımıza, valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini 2014 yılından beri yürütürken Sakarya’ya atanan Nevzat İnanç, kurum personelleriyle vedalaştı. Kurum içerisindeki idareciliğiyle personelin de kalbini kazanan İnanç’ın kurumdaki personellerle vedalaşması sırasında duygusal anlar da yaşandı. Bazı personellerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. 

Personeller tarafından düzenlenen veda etkinliğinde de 7'den 70'e her kesimin bulunması gözlerden kaçmadı.

Bugüne kadar basınla bir arada olduklarını ve yapılan projelerin tamamının basınla paylaştıklarını dille getiren İnanç, “Basın ile bugüne kadar herhangi yanlış bir bilgi paylaşmadık. Basınımıza da büyük şükranlarımız var. Sürekli bizimle bir arada oldular. Yaptığımız projeleri eksiz olarak kamuoyu ve halkımıza anlatıp paylaştılar. İlimizden ayrılırken şahsıma yapılan haberlerin hiçbirinde olumsuz bir şey görmedim. Birkaç yerde hakaret içiren eleştirilere denk geldim onlar içinde bir şey diyemiyorum. Yapılan projeler için tekrar dille getiriyorum sizlerin çok büyük bir payı vardır. Kentimden gidiyorum ama kalbim burada kalacak, ilimiz en iyi projeleri kazandıracak çalışmaları da terk etmeyeceğim. Hepinize şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Yapılan bütün bu faaliyetlerin arkasında çok güçlü bir ekibin olduğunu söyleyen İnanç, “Van için çalışmalarını yürüten Gençlik Spor ailesini her bir ferdinin emeğinin olduğu, güçlü bir çalışmanın ürünüdür. Sayın bakanımızın ve bakanlığın yapmış olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kentimizde görev yapan kurum amirlerini bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadığı, desteklerini eksiksiz bir şekilde yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Buradan gittikten sonra da desteklerini hiç eksik bırakmayacağını da biliyoruz. Şahsım ve kurumum adına hepsine teşekkürlerimi iletiyorum.”diye konuştu.

Görevi Arif Özsoy'dan devralan İnanç sözlerini şu şekilde tamamladı:

‘’8 yıldır Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde güzel bir görev sürecim oldu. Doğup, büyüdüğüm bu şehirden ayrılmanın burukluğunu elbette yaşıyorum. Şimdi de Spor Şehri olan Sakarya’daki kıymetli gençlerimize borcumuzu ödeme vakti gelmiştir. Bizim gençlere olan borcumuz, Sakarya Gençliğinin de bizden beklentileri olduğu bilinci ile çıktığımız bu yolda dostlarımızın dualarına ihtiyacımızın olduğu muhakkaktır. 2014 yılında Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve başladığım günkü aynı enerji ve aynı çalışma şevkine, artı bir değer katarak bu kez bizi bekleyen Sakarya’ya hizmet etme vakti.”

Bakmadan Geçme