Gazeteci yazar Yaşar Seyman Van'a Geliyor

Gazeteci-Yazar Yaşar Seyman, Van Edebiyat Mehfili'nin davetlisi olarak Van'a geliyor.

Edebiyat alanında uluslararası ve ulusal ödüllere sahip Seyman, eserleriyle ilgili söyleşiye katılacak. Seyman'ın katılacağı program, 7 Ocak Cumartesi günü 14:00'te Ninova Kültür ve Sanat Merkezi'nde okurlarıyla buluşacak.

Yaşar Seyman kimdir?

17 Mart 1954'te Erzincan'a bağlı Tercan'da doğan Yaşar Seyman, Ankara Eğitim Enstitüsü ve Bankacılık Enstitüsü'nü bitirdi. Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde yazıları yayınlanan Seyman, BirGün ve Yurt gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı Hüznün Coşkusu Altındağ ile 1986 Akademi Kitap Evi Ödülü'nü aldı.

Bu eseri 1993'te oyunlaştırılarak Ankara, Bursa, Antalya ve Van devlet tiyatrolarında müzikal olarak sahnelendi. Metin yazarı olduğu Kadının Türküsü dünya kadın müzikal belgeseli olarak 2004'te Almanya’da Türkçe ve Almanca sunuldu. Yangın Yeriydi Yurdum isimli kitabı Bulgarca'ya çevrilen Seyman'ın son kitabı Benazir ise; İngilizce ve Urduca'ya çevrildi.

Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, Dil Derneği, SODEV ve BASİDAV üyesi olan Yaşar Seyman, bir süre PEN Ankara Temsilciliği ve Avrupalı Sanatçılar Derneği Başkanlığı'nı da yürütmüştür.

Bakmadan Geçme