Gazeteci Oktay Candemir Yeşil Sol Parti'den milletvekili aday adayı oldu

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler için aday adaylık başvurusu süreci devam ederken gözler HDP'nin seçime gireceği parti olan Yeşil Sol Parti'nin Van'da göstereceği aday adaylarına çevrildi.

Partilerin aday adaylığı başvuruları anlamında hareketli bir süreçten geçtiği dönemde Van’daki aday adayları da yakından takip ediliyor. Her seçim döneminde hem HDP hem de Ak Parti’de ciddi bir aday adaylığı ve talep yoğunluğu yaşanırken son yıllarda Van’da açık ara birinci parti olan HDP’nin yeni partisinde göstereceği adaylıklar merakla bekleniyor.

VAN’IN ADAY ADAYLARI ÇOK MERAK EDİLİYOR

Haziran 2015 seçimlerinde 8 vekilden 6’sını, Kasım 2015’te yenilenen seçimlerde 8 vekilden 6’sını kazanan, 2018 yılındaki genel seçimlerde ise 8 vekilden 5’ini kazanan HDP’nin aday göstereceği isimler kulislerin en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda 1’inci sıradan genel başkanları ve eş başkanları aday gösteren HDP’de farklı bir partide de olsa bu geleneğin devam edip etmeyeceği tartışılırken Yeşil Sol Parti adıyla girilecek seçimde başvurular da adaylıklar kadar tartışılıyor.

GAZETECİ CANDEMİR DE BAŞVURDU

Ülke genelinde gazetecilerin yoğun başvuru gerçekleştirdiği Mayıs 2023 seçimleri için yerelde de benzer bir durum yaşanırken Vanlı gazeteci Oktay Candemir de Yeşil Sol Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptığını duyurdu.

Oktay Candemir kimdir?

1976 yılında Özalp’ta doğan Oktay Candemir, 2003 yılında Dicle Haber Ajansında aktif gazeteciliğe başladı. Dicle Haber Ajansında çalıştığı yıllarda sayısız özel ve rutin habere imza atan Candemir, 2011 yılında KCK operasyonları kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir yıl boyunca Kandıra ve Silivri cezaevinde kalan Candemir, daha sonra 2018 yılına kadar HDP Van İl Basın Danışmanlığı yaptı. Candemir, Van YYÜ Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezundur.
 

Bakmadan Geçme