Erzurum TOLEYİS Şube Başkanı Ekrem Sivaslı, işçi iradesini yok saydı!

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Otel Lokanta Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS), Erzurum'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işçileri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya rakip sendikacılar tarafından baskın yapılarak, istifalar engellenmeye çalışıldı.

OLEYİS Sendikası Genel Başkan Vekili Serpil Açıkgöz, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ulusoy, Genel Başkan Yardımcısı Derya Aydoğan, Erzurum İl Temsilcileri Ensar Çintimar, Kübra Atıcı Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan 18 iş kolundaki işçileri ziyaret etti. Ziyarette yeni örgütlenme çalışmalarını işçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştiren OLEYİS Sendikası yetkilileri, TOLEYİS Sendikası yöneticilerinin sözlü ve fiziki saldırılarına maruz kaldılar.

OLEYİS Sendikası Genel Başkan Vekili Serpil Açıkgöz toplantıda çalışanlara hakları doğrultusunda bilgilendirmelerde bulunarak,  personellerin akıllarına takılan tüm sorularını yanıtladı.

OLEYİS Sendikası toplantının sonunda salondan ayrılacağı esnada, Türk-iş Konfederasyonuna bağlı TOLEYİS Sendikasında görev alan Erzurum İl Mali Sekreteri Hayati Kantar, Şube Başkanı Ekrem Sivaslı toplantı salonunu basarak arbede çıkardı.

  OLEYİSSendikasının kendi üyelerini kandırdığını ve bu doğrultuda TOLEYİS Sendikasından istifa ettirerek kendi saflarına çektiğini iddia eden Erzurum  Toleyis Sendikası yöneticileri, OLEYİS Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ulusoy ve Oleyis Sendikası yöneticilerine sözlü saldırıda bulundu. 

Takip Ederek ,Gittikleri Toplantı Salonlarını Basıyorlar !

Yapılan tüm engellemelere rağmen saha çalışmalarını yılmadan usanmadan sürdüreceklerini belirten OLEYİS Sendikası Genel Başkan Vekili Serpil Açıkgöz, her ne kadar olayın büyümemesi için ortamı sakinleştirmeye çalışsak da, TOLEYİS Sendikasının toplantıya müdehale ve sözlü saldırıları ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Yaşadığı durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Açıkgöz,, "Her ne olursa olsun bizi yıldıramayacaklar.  Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanlarımızın tüm sosyal ve mali haklarını aramaktan ,onlar için mücadele etmekten asla yorulmayacak ve asla pes etmeyeceğiz. TOLEYİS Sendikası işçinin hür iradesine ve Sendika saha çalışmalarına ipotek koymaya çalışıyor olsada bizlere yapılan bu tür çirkin saldırılar bizleri olumsuz yönde etkilemeyecektir.

Her şey mükemmel gidecek demiyoruz. Sağdan soldan elbette saldırılar gelecektir .Ama bilinsin ki ,yapılan her bir müdahale bizleri durdurmaz, tam aksine daha da güçlendirir. Gsb çalışanı arkadaşlarımız endişe etmesinler. Artık onların yanlarında Oleyis Sendikası var. Biz onların önünde yada arkasında değil,  yanyana durarak mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Bizleri tercih ettikleri için hiç bir zaman pişman olmayacaklar.Hepsine ayrı  ayrı teşekkür ediyoruz " diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme