Erdoğan'ın İran ziyaretinde dikkat çeken Van detayı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyarette bulunduğu İran'da, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın İran ziyaretinde ülkeler arası görüşme masasında AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar detayı.

Resmi görüşmeler kapsamında İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile ikili görüşme ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7’nci toplantısının ardından ortak basın toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "30 milyar dolarlık bir ticari hacme ulaşma hedefimiz vardı. Maalesef Covid olayı nedeniyle ciddi manada gerilemeyle karşı karşıya kaldık. Şu an itibarıyla 7,5 milyar doları yakaladık. En kısa zamanda 30 milyar dolar ticaret hedefini yakalamayı umuyoruz." ifadelerini kullandı. İran Cumhurbaşkanı Reisi ise açıklamasında, "Erdoğan'ın ziyareti iki ülke ilişkileri açısından önemli bir dönüm noktası olacaktır" dedi.

3'lü zirve bugün

Erdoğan daha sonra Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı’na ve İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla düzenlenecek Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve'ye katılacak.

Erdoğan'ın İran ziyaretine Gülaçar'da eşlik etti

Erdoğan’a İran ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yanısıra AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar'ın katılması dikkat çekti. Gülaçar'ın İran ziyaretlerinde Erdoğan'a eşlik ettiği biliniyor.

Arapça ve Farsça konuşabilen Milletvekili Gülaçar'ın iki ülke arasındaki görüşmelere katkı sunduğu görülüyor.

Bakmadan Geçme