Erdoğan: 14 Mayıs'da yeni bir rekor kıracağız

Katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlardaki coşku ve anketlere bakıldığında zafere doğru gittiklerini belirtti.

Büyük seçimlere tam olarak 13 gün kaldı.

Zaman daralırken, cumhurbaşkanı adayları ve partiler seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Şehir şehir gezerek mitinglerinde vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan da katıldığı canlı yayınlarda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor..

TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star, Kanal 7 Avrupa ortak yayınında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerine değindi.

"14 Mayıs'ta inşallah yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum"

Sandıktan çıkan sonuçla yeni bir rekor kıracaklarına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanlardaki coşku ve anketlerdeki durumunu yorumladı:

Seçimlere katılım oranı bir yılda yüzde 36'lara daha sonra yüzde 40'lara ulaştı. 2018 seçiminde bu oran yüzde 50'leri aştı. Son 21 yılda oy kullanmanın yanında daha önce hayal edilemeyen pek çok adım attık. Teknolojinin imkanlarını kullanarak vatandaşlarımın işlemlerini elektronik ortamda kolaylaştırdık.

Pasaport harçlarını yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için yarı yarıya indirdik. Türkiye'ye gelen vatandaşların araçlarını ülkemizde kullanabilme sınırlarını 2 yıla çıkardık. Muhalefet yurtdışı ile ilgili bugüne kadar ne yaptı. Biz birçok adımları attık. Vatandaşlarımız 177 merkez ile 46 gümrük kapısından oylarını kullanabilecek.

Son 21 yılda daha önce hayal dahi edilemeyen birçok adım attık. Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın araçlarını sınırlar içerisinde kullanabilme sürelerini 2 yıla çıkardık.

Sandığı artık vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. 14 Mayıs'ta inşallah yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum.

"14 Mayıs gümbür gümbür zafere gidiyoruz"

Türkiye'nin gücü arttıkça vatandaşımızın itibarı da artıyor. Vatandaşlarımdan ellerindeki gücü en iyi şekilde kullanmalarını istirham ediyorum. 14 Mayıs bu bakımdan büyük önem arz ediyor.

Muhalefet bizim insanımızı tanımıyor. Muhalefet, hükümetin başarılarını gören hiç kimseden hazzetmiyor. Bu zihniyeti milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

Şu anda meydanların dili ile konuşursak farklı bir tablo var. Meydanların dili derseniz hamdolsun 14 Mayıs gümbür gümbür zafere gidiyoruz. Bunlara da baktığımız zaman hamdolsun lehte bir havayı anketlerde de görüyoruz.

Bakmadan Geçme