Edremit Belediyesi'nden gazetemize sansür girişimi!

Gazetemizin Edremit Belediyesi'ne bağlı Şabaniye Kitap Kafe hakkında 05 Ocak 2023 tarihinde yaptığı 'Edremit Belediyesi 'kitap kafe'de gençler üşüyor!' başlıklı haber nedeniyle belediyenin gazetemiz hakkındaki tutum, davranışlar ve gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

“Öncelikle belirtmek isteriz ki; Gazetemiz, yayın süresince hiçbir zaman taraflı, kamuoyunu yanlış yönlendiren ve kirli bilgilere dayalı haber yapmamıştır. Yapılan güzel çalışmaların vatandaşlara ulaşmasını sağlamış, kamuoyunu rahatsız eden konuları da gündeme getirmiştir. Gazete olarak bu zamana kadar kanunlara bağlı kalarak, basın ahlak ve ilkelerine riayet etmiştir. Asıl görevleri sosyal medya, yazılı ve görsel medya ile web sitelerinde yer alan şikayetleri çözüme kavuşturmak için ilgili birimlere ulaştırmak olan Belediye Basın birimi, bu defa şikayeti çözmek değil, haber kuruluşumuzu hedefe koyma ve itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuştur.

Türkiye’nin en büyük şikayet web sitelerinden olan ‘sikayetvar.com’ adresinde Edremit Belediyesi hakkında yazılanları ihbar kabul edip, konunun kamuoyu ve belediye gündemine taşımak amaçlı yaptığımız “Edremit Belediyesi 'kitap kafe'de gençler üşüyor!” başlıklı haberimizin yayınlanmasının ardından konu hakkında çözüm aramak yerine gazetemizi arayan yetkililer, kurumsal kimliğe bürünmek isteyen bir belediyeye yakışmayacak üslupla gazetemize yön verme ve ayar verme yolunu tercih etmiştir.

Yine Edremit Belediyesi yetkilileri, gazetemizin yaptığı bahse konu haberle ilgili haddini aşarak başka işlerde görevli diğer aile fertlerimize de farklı yöntemlerle baskı kurmaya çalışmıştır. Gazetemizin haberleri üzerinden aile fertlerimize kadar konuyu taşıyan Edremit Belediyesi yetkilileri bilmelidir ki; biz asla korkanlardan olmadık, olmayacağız. Bundan sonra da kamuoyunun vicdanı olmaya, vatandaşları doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Gazetemiz çalışanları muhbir değil, muhabirdir (!)

Bahse konu haberin yayınlanmasından bir gün sonra Edremit Belediyesi Basın Birimi tarafından gazetemiz aranarak, gazeteciliğimizi sorgular cümleler ve haddini aşan bir tavırla büyük bir onurla yürüttüğümüz ‘Gazetecilik’ mesleğine ve şahsımıza ‘siz gazeteci değilsiniz’, ‘reklam alamadınız diye bu haberi yaptınız’, 'bize sordunda mı yaptın haberi' gibi ithamlarda bulunmuştur. Bizlerin gazeteciliğini bir birim müdürü değil, kamuoyu vicdanı belirler. Aynı zamanda yürüttüğümüz görev muhbirlik değil, muhabirliktir, gazeteciliktir. Habe yapmak için her hangi bir yerden izin alma gibi bir durumumuz söz konusu olamaz.

Ayrıca, Edremit Belediyesi tarafından kurulan basın bülten yayınlama ve bilgi edinme grubunda gazetemiz temsilcileri ilgili birim müdürü tarafından çıkartılarak, meslektaşları içerisinde itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuştur. Bizler basın birimi tarafından yayınlanan bültenler dışında bünyemizde çalışan muhabirlerimiz ile haberlerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Gazetemiz olarak bugüne kadar tüm belediyelere eşit mesafede durarak, başarılı çalışmalarına yer verdiğimiz gibi, başarısız veya eksik görülen konuları da gündeme getirmekten geri durmadık, durmayacağız. Bilinmelidir ki; yapmış olduğumuz görev ‘kamuoyunu doğru bilgilendirme olduğu için de bu mesleği gururla yapmayı sürdüreceğiz.

Son olarak; Günlük binlerce okuru olan kuruluşumuzun seviyesi, ilkesi, güvenilebilirliği bir belediye çalışanının değil, kamuoyunun takdirindedir. Bugüne kadar olduğu gibi Edremit Belediyesi başta olmak üzere yapılan başarılı çalışmalara yer vereceğimizi, başarısız görülen ve kamuoyu gündemine gelmesi gerek hiçbir konuda geri durmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Bütün bu bilgiler eşliğinde Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın konu hakkında bilgi sahibi olmadığını düşünüyor, ilgililer hakkında gerekli çalışmaları yapmasını temenni ediyoruz.

Konu hakkında takdiri ise kamuoyunun vicdanına sunuyoruz”

Bakmadan Geçme