Dumlupınar spor salonu sporcu fabrikasına dönüştü!

Bir zamanlar terör örgütünün suça sürüklemeye çalıştığı halk arasında 'Haçort' ismiyle bilinen Hacıbekir mahallesinde, sporcu fabrikası haline dönüştü.

Uzun yıllar terör olayları ile ismi sık sık duyulan mahallede şimdilerde spor havası esiyor. Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'ne bağlı İpekyolu ilçesinde bulunan Dumlupınar Spor Salonu genç sporcularla dolup taşıyor. Haftanın hergünü onlarca sporcu alanında uzman eğitmenler tarafından kurs alıp, spor yapıyor. Konumu itibariyle faaliyete açıldığı günden bu yana terör örgütünün hedefi haline gelen Dumlupınar Spor Salonu, bir çok branşta sporcu yetiştirmeye devam ediyor.

Spora kazandırılan gençler, aynı zamanda lisanlı sporcu ünvanına da kavuşuyorlar. 2016 yılında hizmeti hazmedemeyen, vatandaşa hizmeti çok gören terör örgütü mensuplarınca benzin dökülerek ateşe verilen spor salonu, kullanılamaz hale gelmişti. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın 'Onlar yaktıkça, biz yenisini ve daha iyisini yapacağız' ifadelerinden sonra tadilat işlemlerinin ardından halkın hizmetine açılan salon mahalledeki gençlerin durağı haline geldi. Bunun yanı sıra mahallede spor havası oluşturan spor salonu mahallelinin de göz bebeği haline geldi.

Mahalledeki spor faaliyetleri hakkında gazetemize konuşan mahalle sakinleri, spor salonunun çocuklar için vazgeçilmez bir duruma geldiğini ve bu sayede çocukların sporla iç içe zaman geçirdiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Salon sporlarının ve bireysel spor faaliyetlerinin de yapıldığı Dumlupınar Spor Salonu, resmi müsabakalarada ev sahipliği yaparak mahallede spor havası yaşatmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ilerleyen günlerde gençlik faaliyetlerini de mahallede yürüteceği düşünülüyor.
 

Bakmadan Geçme