Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçtaroğlu Van'ı Erzurum'un havzası ilan etti

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da Millet Buluşması'nda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, havza bazlı planlama yapacaklarını ve Erzurum'u merkez yapacaklarını söyledi.

VAN HAKİMİYET - ÖZEL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da Ereğli Atatürk Spor Salonu'nda "Millet Buluşması"nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sizlerle beraber olmak, sizlerle Türkiye'nin sorunlarını konuşmak benim de görevlerimden birisidir. Mevlana'yı ve onun felsefesini öğrenmek ve halka anlatmak ve adaleti dünyaya anlatmak görevimiz. Benim size sözüm var bu ülkeye adaleti getireceğim. Adalet sadece mahkeme salonunda tecelli etmez. Madem ki kainat adalet üzerine inşa edildi, adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmek zorundayız" diyerek sözlerine başladı.

Türkiye'nin tarım sorununa tekrar dikkat çeken Cumhurbaşkanı adayı Kılıçtaroğlu şunları söyledi:

"Herkes üretecek, herkes kazanacak. Havza bazlı planlama yapacağız. Erzurum Doğu ve Güneydoğunun merkezi olacak. Etrafındaki iller havza bazlı planlamaya dahil edilecek.Kim neyi üretecek belli olacak. Bir yıl sonra kaç liraya satacak o da belli olacak. Formül maaliyet, artı makul kar eşittir taban fiyat. Üretim mi? Ürettim. Kar belli mi? Belli." 

Kılıçtaroğlu'nun havza bazlı planlamaya Erzurum ve havzası örneği tepkilere neden oldu.

Vanlılar sosyal medyadan Kılıçtaroğlu'na tepki göstererek, Doğu Anadolunun büyük şehirlerinden olan Van'ı Erzurum'un havzası olarak değerlendirmesine tepki gösterdi.

 

Bakmadan Geçme