Başkan Zahir Kandaşoğlu, 'Hakkımızı yediler!'

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, Worldtürk ekranlarında yayınlanan Ekstra Gündem programında sert konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, Worldtürk ekranlarında yayınlanan Ekstra Gündem programında sert konuştu. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığını yineleyen Kandaşoğlu, Mavi Liste adayı Necdet Takva’ya ithafen belgeler ile açıklama yaptı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) seçimleri uzun süredir kent gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Toplam 19 grupta yapılan seçimlerde 10 grupta başarı sağlayarak TSO başkanı olmaya hak kazanan Zahir Kandaşoğlu 1.grubun iptal edilmesiyle birlikte tekrardan bir grup için seçime gidilmesini doğru bulmadığını ifade ederek. “O odaya yakışmayan çok çirkin şeyler var. Ben bunlara üzülüyorum.” Dedi.

Van Ticaret Sanayi Odası seçimlerinin ardından sular durulmuyor. Seçimde usulsüzlük yapıldığı iddialarının ardından İl Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu kararıyla 1’inci gruptaki seçimin yenilenmesine karar verildi. Konuyla ilişkin Orhan Olgun’un hazırlayıp sunduğu Ekstra Gündem programına katılan, beyaz liste adayı olan Zahir Kandaşoğlu, bu kararın kentin tüccar ve esnafına büyük zarar verdiğini ve seçimlerde nace kodları başta olmak üzere birçok yerde usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

“BU DURUM NE İLİMİZE NE DE ODAMIZA YAKIŞMIYOR”
Mavi listeyi işaret ederek konuşan Kandaşoğlu “Biz 19 meslek grubunu alacağız diyorlardı. Bizde hep düşünüyorduk acaba nasıl alacaklar diye. Adamlar üzerinde çok çalışmışlar. Bu durum ne ilimize ne de odamıza yakışmıyor. O odaya yakışmayan çok çirkin şeyler var. Buradan herkese sesleniyorum, lütfen herkes üzerine düşen görevi yapsın. Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri niye Türkiye’nin gündemini meşgul etsin? Bütün büyükşehirlerin oda seçimleri bir günde bitti. Neden bu ilin seçimleri 9 aydan beridir bitmiyor. 2 aydan beri seçimi kazanan 57 tane meclis üyesi var ve 2 aydan beri mazbatalarını alamıyorlar. Normalde mazbataları süresi 7 gündür.7 gün bittikten sonra seçim kazananların mazbatayı almaları lazım ama halen daha seçimi kaybeden oda yönetimi, odayı yönetiyor. Bu durum seçimi kazanan tarafa büyük hakarettir. “İfadelerini kullandı.

“NEDEN SADECE TEK GRUP İPTAL EDİLDİ? ”

Sadece 1.grubun iptal edilmesini doğru bulmadığını ve bu grup üzerinde önceden bazı planlar yapıldığını iddia eden Kandaşoğlu, “11 meslek grubuna itiraz vardı. Ama sadece 1. meslek grubunu iptal ettiler. 13 grupta sadece bir oyla kazanmışlar. Ama bu grupları iptal etmediler. Biz birinci grubu 9 oy ile kazandık. Neden birinci grup iptal ediliyor? Çünkü birinci grup için planları vardı. Bunun dışında genel sekterin ve bazı firmaların imzalarını taklit etmişler, biz adamları çağırıyoruz, adamlar diyor ki bu imzalarda bizim haberimiz yok. İmzasını taklit etmişler, şuan bunun soruşturması yapılıyor. Ayrıca binlerce sahte belge var bizde yetkili mercilere başvuru yaptık. Sahte yetki belgelerinin dışında seçim günü oy pusulası bir arabanın içinde bulunuyor. Banknotların üstünde oynamışlar ve daha birçok hile bulunuyor. 500 tane sahte yetki belgesi var. Aslında ben 4 yıl önceki seçimlerde yine nasıl kazandım. Şuan dönüp baktığımda demek ki böyle yapmışlar ki ben o yüzden kaybettim.” Şeklinde konuştu.

TSO SEÇİMLERİNE SİYASET KARIŞTI MI?

Gazeteci ve program moderatörü Orhan Olgun’un ” Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine siyaset karıştı mı? ” sorusu üzerine konuşan Kandaşoğlu, “Siyaset Van’da yapılan Ticaret ve Sanayi Odasının seçimlerine karışıyor. Necdet Takva AK Parti’den aday olmak için bunu yapıyor. Bunu yapınca bir şey mi oldu? AK Parti’nin aldığı oyların yarısını bile almadı. Şimdi kalkmış AK Parti’nin etiketiyle bizi eziyor. Belediye başkanı adayı olunca zafer mi kazanılıyor. Bir bakanın ya da bir devlet adamının oda seçime karışma hakkı var mı sizce? Bu nerede görülmüş. Hiçbir siyasetçi tüccar ve esnafın arasına girmemelidir.” cümlelerini kullandı.

Bakmadan Geçme