Başkan Türkmenoğlu'ndan Malazgirt Zaferi kutlamalarına davet

Malazgirt Zaferinin 951. Yıl dönümü Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yapıldığı tarihi milli parkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kutlanacak. Malazgirt Zaferi için Van'dan 1071 araç kaldırılacak ve yaklaşık 15 bin Vanlı etkinliklere katılacak.

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, parti binasında kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Malazgirt Zaferinin 951. Yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Türkmenoğlu, Malazgirt Zaferinin 951. Yıl dönümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla coşkuyla kutlayacaklarını ifade etti.

Başkan Türkmenoğlu, 24 - 26 Ağustos tarihleri arasında Ahlat ve Malazgirt’te 7’den 77’ye her kesimin ilgisini çeken etkinliklerin düzenleneceğini vurgulayarak, tüm Vanlıları bu coşkuyu ve atmosferi yaşamaya davet etti.

Malazgirt Zaferinin 951. Yıl dönümü kapsamında ok atışları ve at yarışlarına kadar birçok gösterinin vatandaşlarla buluştuğunu söyleyen Başkan Türkmenoğlu, 26 Ağustos 2022 Cuma günü sabah saat 8’de tüm ilçe başkanlıklarının önünden ücretsiz araçların kaldırılacağını ifade etti.

"Tarihi buluşmaya şahitlik edeceğiz"

26 Ağustos 2022 Cuma günü (yarın) Malazgirt’te tarihi bir buluşmaya şahitlik edeceklerini söyleyen Başkan Türkmenoğlu, “Malazgirt Zaferinin 951. Yıl dönümü Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yapıldığı tarihi milli parkta Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kutlanacaktır. 25 Ağustos 1071 tarihinde Ahlat’ta otağını kurarak ordusunu toparlayan Alpaslan 26 Ağustos Cuma günü Muş Malazgirt ovasında karargah kurmuştur. Cuma Namazı sonrası 50 bin kişilik ordusuyla Bizans üzerine yürüyen Alpaslan 200 bin kişilik orduyu yenilgiye uğratarak Anadolu’yu Müslüman yurdu yapmıştır. 42 yaşında Anadolu coğrafyasına İslam Sancağını dikmiştir. 26 Ağustos 2022 Cuma günü Muş Malazgit’te Muharabe’nin yapıldığı Milli parktaki etkinlik alanında; 1071 adımlık fetih yolu, merasim ve hitabet alanı, 12 adet helikopter pisti, namazgâh, yürüyüş yolu, dinlenme alanı, 1000 kişilik hipodrom, okçuluk, cirit alanı, 500 kişilik güreş saha tribünü, bungalov ve konaklama evleri, eğitim atölyesi, futbol, voleybol, basketbol sahaları bulunmaktadır. 24 – 26 Ağustos tarihleri arasında Ahlat ve Malazgirt’te 7’den 77’ye her kesimin ilgisini çekecek etkinlikler düzenlenmektedir. Ok atışları ve at yarışlarına kadar birçok gösteri ile dünden bugüne tarihimiz yaşatılacaktır. Ayrıca bu yıl kutlayacağımız Malazgirt Fethinin bir özelliği de 26 Ağustos 1071 Cuma günü yapılmış olması, bu yılda Cuma gününe denk gelmesi önemli bir özellik kazanarak bu manevi atmosferde Cuma namazı kılınacaktır. 26 Ağustos 2022 Cuma günü sabah saat 08.00’de tüm ilçe başkanlıklarımızın önünden araçlarımız kalkacaktır. Bu tarihi buluşmaya bu manevi duyguyu yaşamaya, birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu yaşamaya ve yaşatmaya tüm Van halkımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Van'dan 1071 araç Malazgirt zaferi etkinliklerine katılacak

Toplantının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden İl Başkanı Türkmenoğlu, hedeflerinin Malazgirt'teki etkinliklerin yapılacağı alana 1071 araçla katılmak istediklerini söyledi. Türkmenoğlu, "Tarihi bir destan yazılan 1071 yılındaki muharebeyi sembolik olarak yansıtmak ve topluma mesaj vermek adına Van'da Cuma günü etkinliklerin yapıldığı alana 1071 araç ile katılacaklarını, bu nedenle tüm Vanlı hemşehrilerimi en yakın parti teşkilatımıza bekliyoruz" diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme