Başkan İlhan, 'Yoksulluk derinleşiyor''

Her hafta kentin ve ülkenin önemli bir konusunu ele alan Saadet Partisi (SP) Van il Başkanlığı, bu hafta ülkede yaşanan ekonomik sorunları gündemine taşıdı. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay ilhan, Konuya dikkat çekmek amacıyla masaya bırakılan gıda ürünleriyle açıklama yaptı.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, insanların her geçen gün artan zamlar karşısında yoksullaştığını beirtirken, "paramız pul olmuş" diyerek dolar karşısında her geçen gün eriyen Türk lirasını  işaret etti.İlhan, "Tam iki ay önce yaptığımız basın toplantısında un, yağ, salça, şeker ve çay gibi gıdaları önümüze koyarak fiyatları paylaşmıştık bugün fiyatlarda tam tamına %40’la %100 arasında artış söz konusudur. Uyduruk enflasyon rakamı yayınlayan sözde kuruluşların acaba bu fiyatlardan haberi var mı yoksa kendilerine verilen talimatlara göre mi enflasyon rakamları açıklıyorlar gerçekten merak ediyoruz.Toplumumuzda ciddi bir yoksulluk vardır birçok insanımız için ev, araba almayı bırakın evine un, yağ, şeker almak bile lüks haline gelmiştir.Türkiye’de 20 milyondan fazla vatandaşımız yardıma muhtaç durumdadır. Bugün her 4 kişiden 1’inin yardıma muhtaç hale düştüğü bir ülkede yaşıyoruz. Her 5 kişiden 3’ü artan faturalardan yükselen fiyatlardan dolayı ihtiyaçlarını kısıtlamak durumundadır." dedi.

"AKARYAKIT FİYATLARI KONTROLDN ÇIKMIŞTIR"

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay ilhan konuşmasında sürekli artan akaryakıt fiyatlarına da değindi .İlhan, "Bugün mazot, benzin, LPG ve doğalgaz fiyatları da kontrolden çıkmıştır. Vatandaşlarımız her akşam yatağına girdiğinde yarın hangi sürprizle karşılaşacağını merak etmektedir. Dolar, Euro, altın an ve an yükselmekte, bunlarla birlikte tüm ürünlerin fiyatları da artmaktadır. Piyasalar kilitlenmiş hiç kimse yarınları öngörememektedir. İlimizde vatandaşlarımız doğalgaz, elektrik, su faturalarını ödeyememekte birçok vatandaşımızın evinin doğalgazı ve elektriği kesilmiş durumdadır." şeklinde konuştu.

"YOKSULLUK DERİNLEŞİYOR"

İlhan konuşmasının devamında da şu ifadelere yer verdi:

Gıda fiyatlarını örnek vermek gerekirse özellikle ilimizde olmamasına rağmen başka bir ilde ki tarım kredi kooperatiflerinden alışveriş yaptık ve fiyatları paylaşıyoruz.1 litre yağın fiyatı en düşük 3 TL kg çay 37,5 TL, 1 kg un 8 TL, 1 koli yumurta 35 TL, 1kg salça 10 TL bir kg peynir 50 TL’den başlamaktadır.Vatandaşlarımız bugün en temel ihtiyaçlarından mahrum hale getirilmiş yoksulluk derinlemesine bir hal almıştır.Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak yetkilileri sesleniyoruz Vatandaşlarımızı muhtaç hale getirdiniz bugünden tezi yok ülkemiz de artan fiyatlar hususunda, tıkanan piyasalar konusunda harekete geçin yarın çok geç olabilir.

Bakmadan Geçme