AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu'ndan Sedef Kabaş'a sert tepki!

Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef almasına Van'dan da tepkiler büyüyor.

Bir çok kesimden tepki alan açıklamaların ardından Van'da siyasetin odağında olan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'ndan da sert tepki geldi. Türkmenoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Sedef Kabaş'ın açıklamalarının muhalefet olmadığını dile getirdi.

Türkmenoğlu, yaptığı paylaşımda, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz" dedi.

İlerleyen günlerde AK Parti Van İl Başkanlığı'nın, sözde gazeteci Kabaş hakkında suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele1'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş, "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur." ifadelerini kullanmıştı.

SEDEF KABAŞ TUTUKLANDI

Ekiplerce, savcılığın ifadesinin alınması yönünde verilen talimat üzerine emniyete götürülen Kabaş'ın buradaki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş, savcılık tarafından "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Kabaş, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.

Bakmadan Geçme