AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu basınla buluştu!

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Kentte bulanan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Van'da bir otelde yerel ve ulusal basınla bir araya gelen AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Türkiye ve Van kamuoyunun malumu olduğu üzere ülkemizde gerek pandemi, gerek manipülatif iç ve dış saldırılarla ve gerekse Ukrayna-Rusya arasındaki savaş sebebiyle yüksek kur, enflasyon ve fiyat artışları yaşandığını belirterek, "Hükümetimiz yaşanan bu sıkıntıları gidermek ve ileri düzeyde milletimizin refahı için ekonomik tedbirleri almakta kararlıdır" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ, SESSİZ VE BÜYÜK DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR"
2002 yılı Türkiye’si, siyasetin tıkandığı, devletin yönetilemez hale geldiği, ekonomik çöküşün yaşandığı büyük bir çıkmazda olduğunu belirten Türkmenoğlu, "Unutmayalım ki; Ak Parti kurulduğu günden bugüne hayal ötesi projelere imza atmış, her alanda sessiz ve büyük devrimler gerçekleştirmiştir. Hatırlayalım;  'karanlıktan aydınlığa' sloganıyla, siyaset hayatına girmiş ve ilk seçimlerden  birinci parti olarak çıkmıştır. AK Parti’nin iktidara gelişiyle ülkemiz adeta şaha kalkmış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmiştir" diye konuştu.

Demokratik hukuk sisteminin, AK Parti eliyle daha yaşanılır bir hale geldiğinin altını çizen Türkmenoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Son zamanlarda Uluslararası ve ulusal bazda yaşadığımız sıkıntılara rağmen Bakanlıklarımız refah seviyesinin artması, istihdam ve üretimin kalıcı temeller üzerine oturtulması için vatandaşlarımıza her alanda çok önemli hibe desteği vermektedir.  Bu destekleri alacak girişimci ve müteşebbislerin her zaman yanındayız. Gençlerimiz için yine istihdam ve üretim odaklı Milli Eğitim Bakanlığımız çok önemli bir adım atarak meslek okullarında hem meslek sahibi olmalarının yolunu açıyor hem de okudukları dönem içerisinde staj ücreti veriyor. Öğrencilerimiz hem meslek sahibi oluyor hem diploma sahibi, ayrıca kazanç elde ediyor. Mezun olan gençlerimiz geri kalan yaşantılarında kalifiye eleman olarak toplumdaki yerini alıyor. İsteyen kendi işletmesini açıyor veya bir işletmede kalifiye eleman olarak istihdam ediliyor. Bu durum AK Parti hükümetleri döneminde gençlerimizin istihdamı adına atılan büyük adımlardan birisidir. Van genelinde 181 meslek grubunda 7400 öğrencimiz bu meslek edindirme kursundan istifade etmektedir."

"İL BAŞKANIĞIMIZ, PARTİ TÜZÜĞÜNE UYGUN HAREKET EDİYOR"
"Bu gün bu şehirde 337 bin Vanlı hemşerimiz Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim ödemeden devletten hizmet almaktadır. 10 bin insanımıza Evde Bakım Hizmeti veriliyor. 10 bin engelli Vanlı kardeşimiz ise maaş almaktadır. Van İl Teşkilatımız hizmet ve güvenin adresidir. Van İl başkanlığımız parti tüzüğüne uygun bir anlayışla hizmetini sürdürmektedir."

"İŞ BULMA VAADİYLE PARTİMİZİN ADINI KULLANANLARLA MÜCADELE EDİYORUZ"

"Bir yandan hizmet üretirken öte yandan İl başkanlığımız, İl Başkanlığımız ve il başkanımızın adını kullanarak kendilerine ve çevrelerine menfaat temin eden ve iş bulma vaadiyle vatandaşlarımızı dolandıran ve kirli işlerle uğraşan kişilerle mücadelesini sürdürmektedir. Yakın tarihte bu gibi kişi ve kişilerden şikâyetçi olunmuş konu yargıya taşınmış, şahıslar tutuklanmıştır, konuyla ilgili hukuki süreç devam etmektedir."

TÜRKMENOĞLU, "HEDEFİMİZ 2023 SEÇİMLERİDİR"
"Van Teşkilatı olarak 2023 hedeflerimize ulaşmak için teşkilatımızca hazırlanan stratejik eylem planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Van ekonomik yatırımlar için merkez haline gelmiştir. İşsizliğin azalması ve yatırımların devam etmesi için kurumlarımız tarafından hizmet alımı çerçevesinde açılan çağrı merkezleri AK parti hükümetinin eseridir. Ayrıca cazibe merkezi kapsamında desteklenen tekstil fabrikaları ve benzer istihdam alanlarımız yine hükümetimizin desteklediği ekonomik yatırımlardır."

"VAN' İSTİKRARLA BÜYÜYEN BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ"
Van'ın kalkınması için gerek parlamentoda Van’nı temsil eden AK Parti Van Milletvekilleri, gerekse AK Partili Belediyelerinin Van için gösterdikleri çabanın takdire şayan olduğunun altını çizen Türkmenoğlu, "İl Başkanlığı olarak Van’ı huzur, güven ve istikrarla büyüyen bir şehir haline getirmekte kararlıyız. Van AK Parti olarak, Geçmişten günümüze bu kutlu davaya inanmış, hizmet etmiş, üye olmuş, yönetici olmuş, teşkilat kademlerinde görev almış, tüm yol arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor Vanlı hemşerilerimize saygı ve hürmetlerimizi iletiyoruz" dedi.

Açıklamalarının ardından İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nun ve AK Parti Teşkilatının basınla birlikte kahvaltı yapmasının ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme