AK Parti MKYK üyesi Burhan Kayatürk'e önemli görev

AK Parti MKYK üyesi, 24,25 ve 26. Dönem Van Milletvekili Burkan Kayatürk, Uluslararası Asya Siyasi Partiler (ICAPP) Başkan Yardımcılığına seçildi.

AK Parti MKYK Üyesi, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, 23. Dönem Ankara, 24,25 ve 26. Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Uluslararası Asya Siyasi Partiler ( ICAPP) Başkan Yardımcılığına seçildi. Siyasi hayatında başarılı olduğu gibi iş hayatında da üstün başarılara imza atan ve dünyanın birçok yerinde Van’ın ismini gururla taşıyan iş insanı ve siyasetçi Burhan Kayatürk, ICAPP Başkan Yardımcılığına seçildi.

ICAPP nedir?

Asya ülkeleri siyasi partileri arasında iş birliği ve diyaloğu teşvik etmek üzere 2000'de kurulan ve uluslararası bir çatı kuruluş olan ICAPP, düzenli tematik toplantılar ile siyasetçileri bir araya getiriyor. ICAPP, iki yılda bir düzenlenen Genel Kurul faaliyetlerinin yanı sıra, Medya Forumu, Turizm Konseyi, Kültür Konseyi, İş Konseyi, Doğal Afetler ile Mücadele Programı gibi tematik toplantılar yapıyor.

ICAPP, Daimi Üyeler Komitesi altında görev yapan Kadın Kolları ve Gençlik Kolları birimleri ile siyasetin bütün alanlarında aktif ve tecrübeli siyasetçileri bölgesel ve küresel konular çerçevesinde bir araya getiriyor. Ayrıca ICAPP, Avrupa, Afrika ve Latin Amerika'da faaliyet gösteren siyasi partilerin benzer çatı kuruluşları ile de iş birliği toplantıları yapıyor.

ICAPP 10. Genel Kurul 2018'de Birleşik Rusya Partisi ev sahipliğinde Moskova'da düzenlenmişti.

Bakmadan Geçme