Aile Bakanlığı çocuklu ailelere 1.300 TL veriyor!

Devlet destekleri merak edilen konular arasında yer alırken farklı konu başlıkları ile çeşitli ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Çocuğu olan vatandaşlar için de para desteği ödemeleri yapıldığı ifade edilerek çocuk başına para ödemesi yapılıyor. Bu destek kapsamında çocuklu ailelere birinci çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için de 600 TL para ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler ise hak sahipleri tarafından PTT üzerinden alınabilecek. Ayrıca bu ödemelerin 2015 yılından sonra doğum yapmış tüm annelere yapıldığı ifade edildi.

PTT ÜZERİNDEN PARALAR ÇEKİLEBİLİR

Devlet tarafından çocuk sahibi ailelere para desteği sağlanıyor. 1-2-3 çocuklu ailelere PTT’den 300, 400, 600 TL veriliyor. 2015 yılından itibaren doğum yapan tüm annelere çocuk parası ödenmeye başlandı. Bu destek ödemeleri için T. C. Kimlik Kartı ile internet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Başvuru kabul edildiğinde ise ödemeler PTT üzerinden alınabiliyor.

Çocuk parası doğum yapan tüm ailelere ödenen bir yardım parası olduğu belirtilirken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlara internet üzerinden başvuru yapılabildiği bu yardımdan 15 Mayıs 2015 tarihi sonrasında doğum yapmış annelerin yararlanabileceği vurgulandı.

TOPLAM 1.300 TL ÖDEME

Yeni doğan çocuk yardımı için TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den başvuru yapılabileceği belirtilirken Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara da başvuru yapılabildiği aktarıldı. Bununla beraber ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için de 600 TL ödeme yapıldığı paylaşıldı.

BAŞVURU DETAYLARI

Çocuk parası alabilmek için öncelikle ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi’ne (KPS) kaydettirmesi gerekir. Sonrasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Doğum Yardım Başvuru Dilekçesi’ni eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır. Dilekçeyi doldurduktan sonra başvurunuzu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabilirsiniz.

ANNELERDE BAZI ŞARTLAR ARANIYOR

Çocuk parası alabilmek için, devlet annelerden bazı şartlara haiz olmasını istemektedir. Bu kapsamda annelerin şu şartları sağlamaları gerekiyor:

“Doğum yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması gerekir.

Çoklu doğum yardımı

Yardım almak için annenin bizzat başvuru yapması şarttır.

Bu yardım 15.05.2015 tarihinden sonra yapılan doğumlar için geçerlidir.

Ölü olarak gerçekleşen doğumlarda bu yardım yapılmaz.”

PARALAR NEREDEN VE NE ZAMAN ÇEKİLİR?

Çocuk parası nakit olarak alınan bir yardım olduğu belirtilirken başvuru yapılan ayı takip eden bir sonraki ayın 25. gününe kadar anne adına PTT hesaplarına yatırıldığı bu noktada herhangi bir bankaya gitmeden para alınabileceği paylaşıldı. Bu kapsamda hala Nisan ayı ödemesini almayan anneler PTT şubelerine giderek bugün parasını alabilecek.

Bakmadan Geçme