Ahmet Kaval: Akaryakıt fiyatlarına düzenleme yapılmalı

Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen dengesiz yükseliş, başta vatandaşları olmak üzere birçok sektörü tedirgin etmeye başladı. AKKA Petrol yetkilisi iş insanı Ahmet Kaval, yaptığı açıklamada akaryakıt fiyatlarında düzenleme yapılması herkes açısından çok olumlu olacağını belirtti.

AKKA Group bünyesinde bulunan AKKA Petrol yetkilisi iş insanı Ahmet Kaval, akaryakıt sektöründeki dengesiz fiyat artışının sağlıklı bir gelecek açısından herkesi olumsuz etkilediğini ifade etti.

AKKA Group Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Ahmet Kaval, akaryakıtta günü birlik gelen zamlardan dolayı insanların tedirgin yaşadığını belirterek; “Bilindiği üzere günümüzde yaşam şartlarından dolayı hemen hemen her evde bir araç var. İnsanlar, işi yoğunluğu ve zamanın koşullarından dolayı işlerine araçla gidip gelmek zorunda. Şartlar artık bunu gerektiriyor.

Akaryakıta gelen fiyat artışı tüm sektörleri olumsuz etkiliyor. Nakliyeciden tutun, fırın işletmesine kadar toptancının, bakkalcıya vereceği ürüne kadar her kesimi çok yakinen ilgilendiren bir konu. Akaryakıtta fiyat artışı olduğu zaman, petrol sahibi yâda akaryakıtı satan kişiler fazla kazanmıyor, aksine kar marjı düştüğü gibi fiyatların yüksek olmasından dolayı insanlar akaryakıt alamaz duruma geliyor. Satışlarda büyük bir düşüş meydana geliyor. Birçok ürünün üretimi ve satıcıya ulaşması, oradan da tüketiciye ulaşana kadar hepsi akaryakıt ile bağlantılıdır. Akaryakıt fiyattı artıkça, her türlü ürünlere uygulanacak fiyat da buna paralel olarak değişkenlik gösterebiliyor” dedi.

AKKA Group Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Ahmet Kaval, istikrarın sağlanması konusunda yetkililerin akaryakıt fiyatlarında bir düzenleme yapmaları herkes açısından çok olumlu olacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme