ABBİM'den Sarıkaya'ya sert kınama!

Ulusal bir tv kanalının Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, canlı yayında ses ayarı yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) personeli Ahmet Demir'e tokat attı. Sarıkaya'nın bu hareketi Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) yönetimi tarafından sert bir şekilde kınandı.

Ulusal bir tv kanalının Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportajı sırasında canlı yayında büyük bir skandala imza attı. Sarıkaya’nın, ses ayarını yapan İhlas Haber Ajansı (İHA) teknik personeli Ahmet Demir'e tokat atması olayını Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) yönetimi tarafından sert bir şekilde kınandı.

Vahim ve kabul edilemez olay ile ilgili bir açıklama yapan Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Ayhan Yazlık çok sert bir açıklama yaparak, program sunucusu Sarıkaya'yı esefle kınadı. ABBİM Genel Başkan Yazlık, "Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İHA muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesinin bile tüm Türkiye önünde yapılan rencide edici ve hakaretvari davranışın üstünü kapatamayacağını bilmesini isteriz.

Bizler, Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) olarak kendisini gazeteci kimliğine bürümüş Muharrem Sarıkaya'nın bu meslekten men edilmesini ve hiçbir kanalda yer verilmemesi temennisinde bulunuyoruz. Bizler emektar gazeteci ve haberciler olarak da meslektaşımız İhlas Haber Ajansı (İHA) personeli Ahmet Demir'in, her daim yanında olacağımızı ve olayın hukuku boyutu konusunda işin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in gözleri önünde cereyan eden bu vahim olayda sessiz kalması bizleri ayrıca derinden üzmüştür" diyen ABBİM yönetimi bir daha böylesi olayların vuku bulmaması temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme