24. Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, A Haber canlı yayınında konuştu!

24,25, ve 26. dönem AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, A Haber canlı yayınında HDP ile PKK ilişkisini eleştirdi. HDP ve PKK'nın kendi arasında da çatıştığını söyleyen AK Partili Kayatürk, 'HDP kürt vatandaşların meşru temsilcisi olamaz' dedi.

AK Partili Burhan Kayatürk A Haber'de Sabah Ajansı programının konuğu olarak Erkan Tan'ın sorularını yanıtladı. Gazeteci Erkan Tan'ın "HDP kürt kökenli vatandaşların temsilcisidir diyenlerin arasında Meral Akşener'in de olduğunu söylemesi üzerine; Kayatürk, kesinlikle Türkiye'yi cezalandırmaya çaba gösterenlerin kürtlerin temsilcisi olamayacağını söyleyerek tepki gösterdi.

"HDP, KÜRTLERİN PARTİSİ-HAREKETİ OLARAK KABUL EDİLMEZ"

PKK ve HDP'nin Kürtler için ortaya bir çaba koymadığını belirten Kayatürk, şu ifadeleri kullandı:

"PKK terör örgütü özellikle son 10 yılda dış taraftan hükümeti cezalandırma aracı olarak kullanılıyor. Dolayısıyla ne HDP partisi ne de PKK kürtler için bir çaba ortaya koyan bir örgüt değildir. Bu artık bilmeyen kalmadı. Kuzey Irak’ta ki yapılara baktığınızda baktığınızda kendi halkı için birşeyler orataya koymaya çalışıyor. Türkiye ve Irak hükümetleri ile uzlaşmak için bir şeyler ortaya koyuyorlar. Kabul edersiniz veya etmezsiniz. Ama PKK ve HDP sadece ortaya nefret koyuyor. Dolayısıyla bunları kürtlerin partisi veya savunucusu olarak kabul etmek mümkün değildir"

"CHP, İYİ PARTİ VE BERABERİNDEKİLER TÜRKİYE'YE MUHALEFET EDİYOR"

Son dönemlerde Muhalefet partilerinin hükümete değil ülkeye muhalefet ettiklerini belirten Kayatürk, "CHP olsun İYİ Parti olsun ve bunlarla beraber hareket etmek için canla başla çalışanlar olsun hükümete muhalefet etmiyor. Türkiye'ye muhalefet ediyor. Ne yazık ki; Türkiye'nin çıkarlarına muhalefet ediyorlar. Türkiye'nin çıkarlarına muhalefet ettiğiniz zaman Türkiye partisi olamazsınız. Burada çok ciddi problem var. Bunlar Cumhurbaşkanımıza zarar vermek için bunlar AK Parti’ye zarar vermek için Türkiye’ye her türlü zararı vermeye hazırlar. Bunlar, AK Parti'ye zarar vermek için, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı gönderebilmek için Türkiye'ye her türlü zararı verme hazırlar. Bir tanesi çıkıyor, Türkiye'nin çok stratejik çıkarlarını ve çok değişik bilgilerini yabancılara veriyor ve burada yakalanıyor bunu biz televizyonlardan öğreniyoruz. Bir başkası Merkez Bankası Başkanlığı yapmış insanlara ısrarla Türk Lirası değil de Türk lirasının karşılığında karşısındaki dövizi alın,Türk lirasına değer vermeyin diye burada çıkıp televizyonlarda demeç veriyor. Garabet üzerine garabet! Nasıl bir muhalefet partisidirler. Bunlar nasıl Türkiye'de siyaset yapıyorlar? Bunlar Türkiye'nin çıkarları nasıl savunuyorlar? Allah korusun; şu şekilde, bu şekilde yarın iktidarda veya iktidarın bir parçası olsalar Türkiye'ye hangi zararları verecekler insan bunları izleyince gerçekten korkuyor" dedi.

 

 

Bakmadan Geçme