DEM Parti, AK Parti'nin Van'daki kalesinde gövde gösterisi yaptı

Seçim çalışmaları kapsamında Bahçesaray ilçesinde bulunan Abdullah Zeydan, 'Kimsenin Kürt oylarını bölmeye hakkı yok' dedi.

DEM Parti tarafından Bahçesaray'da düzenlenen Halk Buluşması Etkinliğine Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, İlçe Belediye Eşbaşkan Adayları Ayyaz Hazır, Nebahat Benek, Harun Okay ve ilçe yönetimi katıldı.

Van'daki AK Parti yönetimine ve adaylarına tepki gösteren AK Partililer, DEM Parti saflarına geçerek büyük bir kalabalıkla DEM Parti mitingine katıldı.

DEM Parti, AK Parti'nin Van'daki kalesinde gövde gösterisi yaptı

Önce esnaf ziyareti yapan DEM Partililer, çarşı ziyaretlerinde alkışlarla karşılandı. Adayları daha sonra ilçe binasına geçti. Burada konuşan Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, cezaevinde süren açlık grevleri ve Barış Annelerinin nöbetine dikkat çekti. Daha önce AK Parti'nin kalesi olarak görülen Bahçesaray'da DEM Parti gövde gösterisi yaparak, 31 Mart seçimlerine göz kırptı.

DEM Parti, AK Parti'nin Van'daki kalesinde gövde gösterisi yaptı

Zeydan, "Bugün koltuk derdine düşeceğimiz bir gün değildir. Çağrımızdır; tüm arkadaşlarımızın yeri bu partidir. Halkımızın başarısı, cezaevindeki annelerimizin, siyasetçilerimizin özgürlüğü bizim koltuklarımızın hesaplarımızın üstünde bir yerde duruyor. Kürt halkının mücadelesinin kıymetini bilen herkesin yeri bu partidir. Bugün bir ses bir oy bile zulmün karşısında çok kıymetlidir. Kimsenin hakkı yok Kürt halkının oylarını böymeye, bizim kültürümüz dilimiz üzerine başka partilerde aday olan milletvekillerine, belediye başkan adaylarına gelsin DEM Parti'ye katılsınlar. Asıl bizim şimdi ittifaka ihtiyacımız var. DEM Parti'nin tüm Kürtlere ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme