DEM'in Büyükşehir adayları Zeydan ve Şedal projelerini açıkladı!

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 1 hafta kaldı. Yerel seçimde son düzlüğe girilirken DEM Parti Van Büyükşehir Eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal Van'ı kalkındıracak 13 projesini açıkladı.

Yerel seçime 1 hafta kala DEM Parti Van İl Örgütü, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, aylardır üzerinde çalıştığı Projelerini açıkladı.

"Kadın özgürlükçü yaşamı yeniden yerinde örmeye devam edeceğiz" sloganıyla kentin tüm basın mensupları ve önemli STK temsilcileriyle Elit Word Otel'de belediye projeleri için Lansman düzenledi.

Lansmana Büyükşehir Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal Abdullah Zeydan, ilçe belediye eşbaşkan adayları, DEM Parti İl Eşbaşkanları Gülşen Kurt, Veysi Dilekçi, Milletvekilleri katıldı.

DEM'in Büyükşehir adayları Zeydan ve Şedal projelerini açıkladı!

ZEYDAN 14 BELEDİYENİN 14'ÜNÜ KAZANACAĞIZ

Partimiz çok ciddi ve çok önemli bir eleştiri özeleştiri yaptığını vurgulayan DEM Parti Van Büyükşehir eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan, “4 bine yakın halk toplantısı yaptı. Partimizin kuruluş felsefesine dönmesi konusunda ön seçim süreçleri başladı. Partimiz çok önemli ve değerli bir karar aldı. Bu süreci Kent uzlaşı olarak tarif ettik. Ön seçim dünyada örneği benzeri olmayacak şekilde bir örnekle sonuçlandı. Kent uzlaşısı sadece ön seçim sürecini kapsamıyor. Kent uzlaşısı Kadın özgürlükçü paradigmamızı kapsıyor. Kent uzlaşısı ile üçüncü yol çizgimizin bir gereğidir. Kent uzlaşısı bir siyasi hedef işi değildir. Kent uzlaşısı anlayışıyla tüm yönetim kadrolarımızla birlikte köy köy mahalle mahalle geziyoruz. Ortak ve toplumsal akılla bu kenti yöneteceğimizi ifade ettik.  Bu kentin çocuklarıyız, bütün kadrolarımızla halkımız Kürt halkı ve ezilen halklar üzerinde devam eden zulme karşı bir cevap hem de kayyumlara bir cevap şeklinde yüksek bir oy oranlarıyla seçime gideceğiz. 14 belediyenin 14'ünü tekrar halka teslim edeceğiz" dedi.

DEM'in Büyükşehir adayları Zeydan ve Şedal projelerini açıkladı!

İşte DEM Parti’nin 13 başlık altında Van projeleri

Kadın Projeleri

Kapatılan kadın kurumlarını yeniden açacağız ve yaygınlaştıracağız

Spor merkezleri

İndirimli Jinkart uygulaması

Yurt projeleri

Kadın Semt Pazarları

Özgür köyler projesi

Üniversite öğrencileri için burs

Alo Şiddet hattı

Geçici sağlık ekipleri

Ücretsiz HPV testi

Kadın kütüphaneleri

*Tarım ve Hayvancılığa tam destek, (Yerli tohum bankası, Kadın üreticilere tam destek)

*Toplumcu belediyecilik ile çocuklara ve gençleri destekleyeceğiz (Anadilde gündüz bakım evi ve kreşler, Toplum içinde yaygınlaşan madde bağımlılığı ile etkin bir şekilde mücadele edeceğiz, Gençlere eğitim burs desteği,

*Toplumcu belediyecilikle yaşlı bireyleri desteklemek (Temel yurttaşlık gelir desteği, Bilge evlerini kurup kuşaklar arası hafıza aktarımını sağlayacak çalışmalar yürütülecek)

*Toplumcu belediyecilik ile engelli bireyleri destekliyoruz (Madikal malzeme ve temel yurttaşlık geliri sağlayacağız, Engelsiz kadın yaşam merkezleri kuracağız,

*Toplumcu belediyecilikle halkın yanındayız, (Kentin yoksulluk haritasını bilimsel verilerle sağlayacağız, Gıda bankası, Dar gelirli yurttaşlardan 15 m3 kadar su bedeli alınmayacak, Halk ekmek uygulamasını yaygınlaştırmak,

*Van'ın kültür sanat ve turizmi kenti yapacağız. (Kültür sanat festivalleri, Yaşar kemal kent müzesi kuracağız, Dengbej akademisi, Gezici tiyatro oluşturacağız, Gastronomi okulu mutfak geleneğimizi yaşatacağız, Mavi bayraklı plajların sayısını artıracağız

*Bilişim teknolojileri alanında eğitim kursları açacağız.

*Yaşanılabilir ekolojik bir kent inşa edeceğiz. (Van gölü havzasındaki kirliliği ve yapılaşmayı durduracağız, Sulak alanlar, doğal sit alanları ve özel çevre koruma tahribatını önleyeceğiz...)

*Afet Koordinasyon ve kriz yönetim merkezleri kuruyoruz. (Afet acil toplanma ve barınma alanlarını oluşturacağız, VAKUT Van Arama Kurtarma ekipleri kuracağız...)

*Kenti modern, yaşanılabilir, ekolojik bir imara kavuşturacağız. (İmar sorunlarını halk ve kente dinamiklerini ile istişare ederek çözeceğiz, Kısa orta uzun vadeli bir imar planı yapacağız, depreme dayanıklı güvenli yeşil bir Van inşa edeceğiz...)

*Ulaşımı sorun olmaktan çıkarıyoruz. (Ulaşım master planı hazırlıyoruz, Alternatif güzergahlar ile kent trafiğini rahatlatacağız, hafif raylı sistemle ulaşımı rahatlatacağız, katlı ve asansörlü otoparklar ile otopark sorunlarını çözeceğiz, Van Bahçesaray yolunu çözmek için Büyükşehir Belediyesinin bütün imkanlarını seferber edeceğiz)

VİZYON PROJELERİ

1-Kent modern otogar tesisi kazandıracağız

2-KonutVan Projesi

3- 30 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumu inşa edeceğiz

4-Kent seyif teleferiklerini Van turizmini inşa edeceğiz

Bakmadan Geçme